ABDIJ WESTMALLE, zaterdag 13 april 2013
Em wist waar de abdij van de trappisten lag, ik dacht dat we naar die van de trappistinnen gingen, maar het werden de bierbrouwers. Het is er klaarblijkelijk altijd stervensdruk, bij het cafe dan, waar we ook parkeerden want op zaterdag in de bossen viel het goed mee. Grapje van de kosmos, dit is de 666e wandeling (zie de nummering op de indexpagina), en uitgerekend die doen we bij een Abdij!!)

Nadat we op Nederlandse wijze de verkeersweg overgestoken waren (niet over het zebrapad), wat klaarblijkelijk maar heel eng wordt gevonden hier in Vlaanderen, bereiken we de ingang van de abdijgronden en zien direct links een leuk kapelletje; allebei hadden we zin daar wel even te mediteren.

maar jammer dan, behalve dat het een gedenkkapelletje was voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, zaten er, eenmaal binnen, tralies voor; er viel niet te mediteren. De heilige Bernardus wou door de tralies heen nog wel even op de foto
Ik laat Em kennis maken met de krachtige energie van de brem, ze voelt het inderdaad. Dan lopen we verder.
komen langs de kaarsrechte abdijgracht en een leuk Madonna beeldje (ik vind alle Madonna en Maria en andere heiligenbeeldjes leuk)
De trappistenbroeders hier zijn van een strenge oorspronkelijk Benedictijnse contemplatieve orde, van de zg "strikte Observantie". In principe mogen zij de abdij niet verlaten, en wij mogen er niet in. Er mag ook nauwelijks gepraat worden binnen de abdij, door de monniken, en van wandelaars in de omgeving wordt eigenlijk ook stilte verwacht.  Helemaal prima dus.
zegt Em: die boom heeft veel meegemaakt
We zijn via de Waterstraat richting Brecht aan komen rijden, ik had nooit gedacht dat ik al zowat in Westmalle zou zitten
we gaan rechtdoor, niet naar St Antonius, we slaan daarna pas de eerste weg naar links af en ik probeer een prachtige vakwerkboerderij op de foto te zetten maar het vakwerk is verdwenen in de verkleining:-)
ah kijk, een heilige boom! In de close up zie je dat hier ook wel enig nieuw schilderwerk nodig is, je kunt het kastje ook de Moonlodge noemen, het huist de Madonna, oke, de Mini-Madonnalodge-aan-den-Boom dan.

 De linkerfoto was niet om te laten zien dat de zon het er maar moeilijk mee had, maar dat de Beuk aan de bovenkant zo verstrengeld was. En, alweer een madonna, hier wonen vrome lieden:-)

we lopen maar eens door, de schaapjes reageren wat vertraagd op mijn vriendelijke ochtendgroeten
Dan lees ik kaart en we gaan het groene weggetje direct boven de letters mid in (foto rechts is het weggetje)
het was er best mooi en rechts komt de zon zelfs even door
Na een poosje komen we bij een bankje waar we het eens gaan hebben over Pluto in het 9e huis, dat we beiden hebben. We wisselen onze ervaringen uit over oordelen, veroordeeld worden, en oordeelsvrij worden, bespreken de yoga van www.aypsite.org, en besluiten nog meer abdijwandelingen te gaan doen!!!! Als ik na de zomer weer terug ben in Belgie.
We gaan eens verder, de volgende keer zullen we van de andere kant dit gebied ingaan en meer het bosdeel links verkennen waar het meditatiebankje van Em staat; nu gaan we weer naar rechts, terug.
foto naar links, gingen we niet in, foto naar rechts, wel
En wat vinden we daar? Een Heusche Antieke Emmer, erg in op landgoederen in de tuin, gratis af te halen
dan komen we weer bij de heilige muur, en zien ook weer eens orbs op de foto langs de heilige muur. En..... op de boom!!!
en moet je dit zien, een tor van een andere planeet!!!!!Er waren er twee trouwens. Een grotere foto  van dit wonder staat op de pagina "dieren"", tab bovenaan.
ach,even googelen en het blijkt gewoon de "vuurwants" te zijn:-))

 Dan bestel ik bij deze Eik, nadat ik hem bedankt heb dat hij de wind heeft laten liggen, wat ik op de heenweg vroeg, allerlei zaken die te maken hebben me mijn ToDo lijstje, daar moet hij me bij helpen. Hij gaf een MEGA-energie, ik schrok er zowat van.

Het was een topwandeling, ook al lijkt het wat grauw zo met de kale bomen en weinig zon, ik verheug me op de volgende abdijwandelingen. We moeten namelijk ook nog naar de Abdij van de Trappistinnen, waar ze SMEERWORTELzeep verkopen en naar Tongerle of Tongeren waar een schilderij van Leonardo da Vinci's avondmaal de 12 dierenriemtekens laat zien. Maar eerst terug naar dit gebied, van de andere kant. Bij leven en welzijn:-)een interessante link (ingestuurd door Sophia)

http://www.uitdaging.net/gezond/goddelijke_kanker_wiskunde.html

Terug naar de index - volgende wandeling
.

.
Make a Free Website with Yola.