De Achterhoek van de Achterhoek, een achterlijke sacred walk op vrijdag 11 november, de 11e van de 11e om 11 uur en 11 minuten  (geef mij maar 8-8-8)

Zoals je op het kaartje kunt zien hebben we een tot een trapezium gereduceerde driehoek gewandeld nadat we met de tomtom en vele omwegen gearriveerd waren op de boomkwekerij waar M1 nog wat bomen had besteld alsof ze er nog niet genoeg heeft. Maar nu ze imker is moet er van alles aangeschaft voor de bijen...  De boomkweker had wel een geweldig mooie boom staan, volgens M1 een gingko biloba.

 Het adres van de boomkweker:

Terwijl M1 met de bomen bezig was die ze besteld had ging ik eens even op verkenning uit of er hier leuk te wandelen viel

We bevonden ons aan de Veengoot in Ruurlo, maar het google kaartje zegt dat het om Halle ging:

er stond wel een indrukwekkende boom die energetisch eigenlijk niet veel voorstelde, zoals de wandelweggetjes eigenlijk ook niet veel bijzonders leken.

ik ging maar eens terug terwijl de laatste bomen ingeladen werden. Omdat het toch wat moeilijk leek de Mercedes met paardentrailer langs de weg te parkeren mochten we hier blijven staan om toch van hieruit aan de wandel te gaan.

dus wandelden we het bruggetje weer over

gaan vervolgens rechtsaf  (horizontaal onderaan op het routekaartje van rechts naar links)

proberen tevergeefs bij het natuurgebiedje te komen

en leggen ons maar neer bij een klassiek saaie Achterhoekse wandeling alhoewel M1 in het begin de zaak nog probeert op te leuken door de sfeer zo prettig te vinden, maar het was best koud en winderig...

ja ja, een paddenstoel langs de weg !

en dan komen we bij twee eiken die we even aandoen om onze problemen van de dag aan ze voor te leggen . Ik geloof niet dat ik problemen had maar weet het niet meer:-)

ja ja, een vliegenzwam langs de weg!

Van deze heg heb ik een bosje geplukt

nog meer bizarre boeketten op de grond

of dit...

De bremervaring: ook brem geeft een geweldig hoge energie, vandaag bij M1 in het buikgebied, bij mij gewoon in het hartchakra en er tegen aanstaande herinnerde ik me weer hoe brem de neiging heeft  me in haar greep te houden alsof ik er staande in slaap zou willen vallen.

we lopen maar eens verder, slaan rechtsaf, nergens een bankje te bekennen,  maar eigenlijk woei het hier ook te hard daarvoor

M1 had nog een vraagje aan een Eik

ach gossie

En aangezien ik het over de komende zonsverduistering begon te hebben tegen de koe kwamen er al gauw meer om dat ook eens aan te horen (alhoewel hun belangstelling waarschijnlijk meer M2 betrof, echt een minikoetje)

Een opvallend gladde zilverberkenstam

Tjonge, wat kunnen ze hier overdrijven zeg, met dat "natuurgebied Weeninksbrug", want...

dit was alles, je mocht namelijk verder nergens heen, alles was met prikkeldraad afgezet. Gelukkig wel een bankje dus:-)

aan de rechterkant was het prikkeldraad al wel vertrapt zodat je naar dit vennetje kon.Vast heel mooi in de zomer.

Er bloeide nog het nodige. Helaas was het aan een bepaald monument ook te zien dat er hier een kind in het water geduveld en verdronken was en die sfeer was best naargeestig.

|Mijn bosje voor op de vaas was al uit elkaar gevallen dus M1 en M2 gebruiken de rest nog even voor een spelletje

leuk he?

dan lopen we terug cq verder, M2 vertikte het om in dit hoge gras te lopen, dus zijn we maar via de verharde weg verder gegaan.

Als je even foto's schiet die over de weg heen reiken, lijkt het nog heel wat

zo ook hier

het bruggetje leek ook heel wat ,maar het eindigde in niks, je kon aan de andere kant ook niet verder

We gingen maar weer eens naar huis waarbij we nogal wat toeren verrichten om over verboden weggetjes te rijden, maar goed, daar hebben we het verder niet over.  De kans dat we hier ooit terug komen is niet al te groot...:-))) 

Aangezien we inmiddels  (of weer) in Anastasia mood zijn.: weliswaar niet helemaal dezelfde Anastasia maar ook leuk..

 deel 4 is momenteel niet leverbaar bij Succesboeken maar deel 6 wel:

Make a Free Website with Yola.