Alweer naar Anna! donderdag 12 januari 2012

Even voor de astrologen onder jullie: de Hoge Snelheidslijn, oftewel de TGV (Train Grande Vitesse) is een Pluto in Boogschutter project geweest. Het is niet te geloven maar op de DAG dat Pluto in Boogschutter kwam in januari 1995, stonden de plannen ervoor op de voorpagina van de krant! En het project was min of meer afgerond toen Pluto aan het eind van Boogschutter stond. Kijk, dit is het station van de GTV in Brecht, en daar halen we H op uit Antwerpen .

we gingen namelijk opnieuw naar de Anna Kapel in Molenschot, F was er de vorige keer ook bij, dit was dus schoolreisje nummer 2:-)

we hadden om 11.30 uur afgesproken, kijk toch eens hoe mooi op tijd we zijn, en meteen komt ook J3 er aan (ik ben al J1, Justin, het hondbeest is J2), dus Janna is J3:-)

 Janna, Hanna, en Fanna, fotografie Jhanna gevolgd door de Heilige Anna

We gaan tamelijk snel over tot een meditatie, die wat mij betreft wederom super was, er hangt echt een heel fijne energie in de kapel. Toen om 12.00 uur mensen binnenkwamen die duidelijk niet wisten dat het stil moest zijn bij meditaties, hebben we allemaal ons stukje geschreven in het boek, een brief aan de Heilige Anna dus.  Vreemd genoeg, was er vandaag geen drie keer klokgelui en eerlijk gezegd, ik heb nu ook nog niets gemerkt van wat ik haar gevraagd heb, maar dat doet er niet toe, de meditatie was echt super.

 ik zie dat ik schreef dat ik hoop gauw terug te keren, de persoon op de linkerpagina had voor een vader voor haar dochter gevraagd... ;  schoolreisje nummer 3 wordt mogelijk in de zomer, F & H (hieronder op de foto)  willen dan ook opnieuw gaan

BARONIE DORST, 

Na de lunch in Cafe de Engel gingen we via de tomtom naar de Baronie Dorst, ingang aan de wethouder van nog wat weg.

ik had gegoogled dat we hier ergens wezen moesten maar dan wel het eerste pad naar links moesten afslaan, en dat doen we dan ook. Het is meteen een heilig pad, a true sacred walk!

Mijn favoriete  boomsoort, de Douglasspar, ik probeer er eentje uit maar stel vast dat ie nog niet wakker is. Ik loop er van weg en krijg me toch een energetische oplawaai, alsof hij me er even aan wilde herinneren dat hij echt wel wakker was, ik loop terug en kijk naar boven:

Daarna loop ik heel anders, een spirituele vonk is overgewaaid en ik vertel de anderen dat het heel anders wandelt als ze even contact hebben gemaakt met een boom. Dat geloven ze ook nog. Terecht trouwens... maar ik heb nagelaten te vragen of ze ook anders wandelden daarna

We komen ook weer eens in het wilde dierenbos, maar opnieuw geen dier gezien daarna. 

Ik fotografeer de bergen achter de berken, en daarna gaan we eens even kijken wat er zich achter de bergen bevindt: Vennetjes!

Hier hebben zojuist 4 kerels ons gepasseerd, Anna heeft weer haar best gedaan:-) Even later komen we vier vrouwen met stokken aan de pittige wandel tegen, die pasten dan ook  beter bij hen. Onbegrijpelijk eigenlijk dat er op een doordeweekse behoorlijk koude januaridag nog zoveel volk wandelde hier, kun je nagaan hoe het er in de zomer moet zijn... als je in de vennetjes kunt zwemmen:-)

 

Het bankje! Met ons uitzicht

We keren weer om, en komen nog zon tegen. De foto rechts had eigenlijk de dreigende kleur van het komende weer moeten vastleggen, tussen de bomen, maar dat is niet goed gelukt. Zowel H als F hadden droog weer besteld voor deze wandeling, en dat is gelukt. Aan het eind begon het te druppelen. Terug in de auto begon het te stormen. Ik vroeg H of ze de volgende keer svp ook droog weer voor de hele autorit terug kon bestellen, ze vond wel dat je dan de kosmos een beetje overvraagt. F zat naast me tijdens de storm in de auto en kreeg het spaansbenauwd:-)  Maar ze schreef nog wel: De wandeling was super...en vooral het zonnemoment (zonneplek) (zie linker foto)aan het begin en einde van de wandeling maakten het mooi.

Terug op het verharde deel vlak voor het eind tref ik nog een eik die een MEGA-ENERGIE gaf, en ik persoonlijk vroeg hem mijn werk (veel te veel:-) te begeleiden en ook maar de reis naar Lissabon

Misschien vinden jullie deze song een beetje te Christelijk want mensen die met eiken spreken moeten wel heidenen zijn....... maar doe net of het een kirtan is,  het is echt prachtig!
.

Make a Free Website with Yola.