Knopkens in Ampsen,  woensdag 27 maart 2013
Om knopkens van andere boomsoorten dan Eik en Beuk (en Den) te verkrijgen, is het het handigst de terreinen van landhuizen te bezoeken, dus vandaag was Ampsen aan de beurt, waar ik niet teleurgesteld werd. De camera heeft er nog steeds een handje van om knopkens niet belangrijk te vinden en de achtergrond in focus te brengen.
Ik ging eens even staan op de gesneuvelde apostelboom, die flink energie gaf, maar de nog levende boom rechts gaf een factor 10 meer energie!
het blijven indrukwekkende Eiken, deze 300 jarigen die de apostelbomen genoemd worden
en wat vinden we hier? Lindeboomknopjes, die ook het onderwerp zijn van de video onderaan.
Workshop Eik stak weer mooi af tegen een chemtrailvrije lucht, ik wandel door langs de slotgracht
er ligt ondanks de zon nog een laagje ijs op dit deel van het water
twee heesters in bloei, het lijkt wel lente
mijn eindpunt is de leeuwenpootbeuk, en rechts weer wat knopkens in beeld
heel grappig: hier is op de horizon een splitsing tussen stromend water en bevroren water, links onder dan. De rechterboom heb ik tot Christusboom gebombardeerd, die ooit wel eens 7e chakra energie gaf, hij staat tussen het huis en de apostelbomen in, die weer in een rechte lijn naar de kerk in Lochem gaan (vandaar de Apostelbomen). Maar vandaag had hij geen zin om voor christusfiguur te spelen.
en jawel, een bankje! Rechts de oogst, ik moet de thee ervan nog zetten
uitzicht vanaf het bankje (links) en van onder de workshop eik (rechts), die ik goede webinars heb gevraagd (ik kon zo gauw niet wat anders bedenken)
Links nog wat lindeknopjes. In de video hieronder zie je hoe lindenknopjes eetbaar zijn. Dat figuur vind ze lekker. Ik heb het inmiddels geprobeerd en vind ze tamelijk smakeloos...

Dan nog wat anders, een tip (niet van mij maar ik heb hem toegepast). Sommige vooral goedkopere vitaminesupplementen maken gebruik van anorganisch spul, magnesium bijvoorbeeld of oud ijzer:-) , en organische vitaminen, verkregen door planten, zijn natuurlijk veel beter. Welnu, de tip. Je weet dat ik van die leuke bakjes heb voor Kiemspruiten. Wel, tezamen met de zaadjes heb ik er ook vitaminepillen in gekieperd, die snel oplosten en nu door de kiemplantjes zijn opgenomen, dus straks heb ik Vitamienrijke Kiemplantjes met toegevoegde mineralen:-))))  Je kunt het ook bij andere planten doen natuurlijk mits eetbare planten.Terug naar de index- volgende wandeling
.

.
Make a Free Website with Yola.