AMPSENROUTE (met teken) zaterdag 22 juni 2013
elke dag heeft een andere kwaliteit, een zaterdag valt onder Saturnus, en bovendien maken de planeetstanden verschil uit. Voor ik aan de wandel ga bedenk ik meestal eerst "waar ik zin heb heen te gaan" en op zaterdagen is Exel wel vaker favoriet. Ik ging het Ampsen bos in vanuit de parkeerplek (richting Exel) bij het sterrenbos.
ik ga na een poosje linksaf, op de boom staat gespijkerd: naar de Exelse Molen. Dat is een aan de buitenkant zeer saai aandoend cafe-restaurant, maar a la als je echt een lange wandeling zou maken dan heb je misschien wel zin in koffie, mijn eindpunt vandaag was er in ieder geval inderdaad vlak bij in de buurt.
zie je wel dat er BERKENBOMEN op deze route cq foto's staan?
nog een Berk! en ik pluk spul voor een groene smoothie.
nog twee dagen en het sint janskruid behoort te bloeien. Ik zie rechts een pad waar het me niet verstandig lijkt om op deze hete dag door te wandelen, want warm weer en hoog gras is een gegarandeerd recept voor teken.
zie je de BERK wel op de linkerfoto? Maar dan rechts, die oude majesteitelijke coniferen, prachtig gewoon. Veel energie gaven ze vandaag trouwens niet, deze coniferen zaten zeker nog op slot of zo.
het pad eindigt bij een weg naar of in Exel, als ik hier als puber zou wonen, zou de picknickplek een geweldige hangjongerenplek zijn. Maar nu drink ik er even een watertje.
dan ga ik terug, links het pad waar ik nog verder had kunnen wandelen, maar het is ook wel een mooi startpunt voor een volgende keer. Ik neem het rechterpad, gewoon weer terug.
en dan besluit ik het er toch op te wagen, ik ga het tekenpad in en kom dan wel langs een hoog energetisch sparrenbosje.
en hier begint het sint janskruid dan toch al te bloeien. Rechts de echte koekoeksbloem.
als ik aan het eind van het pad ben, sla ik 6 teekjes van mijn broekspijpen. En ga linksaf de oude vordenseweg op terug naar de auto. Zie je trouwens op de linkerfoto de BERK wel?
deze video heb ik compleet uitgekeken, ik vond het erg interessant om te zien hoe je berkenbomen schildert, hartstikke makkelijk.
gave link ingestuurd door mevrouw Appeltaart, en naar aanleiding daarvan, zijn de aalbessen al rijp? Want dan moet ik nodig naar de aangegeven plekken op die site: http://www.wildplukwijzer.nl/

terug naar de index - volgende wandeling
..
Make a Free Website with Yola.