DE  APEKAROUTE, maandag 3 juni 2013
ik had de apekaroute ook de rododendronroute kunnen noemen, maar daarvoor had ik mijn tuin niet hoeven te verlaten. Waar ik vroeger voor de apk nog hele logeerpartijen had in Gorssel, heb ik dus een nieuwe garage ontdekt en wandelde deze route ook al voor de winterbeurt vorig jaar, en vandaag voor het eerst voor een grote beurt voor mijn autootje inclusief APK keuring. Vandaar de apekaroute.  De eerste route was uiteraard van garage naar huis, de tweede van huis naar garage. Zo wandelt een mens wat weg op een doodordinaire maandag.
deze beginEik pakte ik meteen bij zijn slurven, zogezegd, en vroeg hem ervoor te zorgen dat de grote beurt geen financiƫle stroppen zou opleveren en dat het autootje keurig door de apk keuring zou komen. Wel, op de terugweg kwam ik niet langs deze eik, anders had ik hem grondig kunnen bedanken, want hij heeft uitstekend werk geleverd. Mijn winterbeurtje vorig jaar leverde meer financiele schade op.
links: ik zie dat het fluitekruid al aan zaadvorming begint te doen en ik ben vastbesloten om de zaden er van te verzamelen voor vitaminerijke kiemgroenten, maar zijn deze zaden al goed? rechts wilde raketsla, die eigenlijk nergens naar smaakt.
dan tref ik flink wat spul aan waarvan ik wel eens zou willen weten wat het is, want mijn hele tuin zit eronder en het wordt elk jaar erger. Sterker nog, ik heb het eigenlijk nog nooit op de wandelingen gezien maar ontdek het vandaag ook overal. Komt vast allemaal uit mijn tuin:-) Er steken langgerekte bloemaren uit,m hier al in volle bloei, meer bloei geven ze niet.
het is een behoorlijk kruidenrijk pad zo in juni, links de smeerwortel.
de eerste vlierbloesem en zo te zien het laatste look zonder look
dan gaan we rechtsaf de Dwarsweg in, op het bordje voor de stapel hout staat Verboden Toegang. (Voor de houtstropers onder ons)
en dan ben ik al weer thuis waar de rododendrons wel zo ongelooflijk prachtig bloeien, rechts onder onderaan ook nog het onkruid in beeld, waarvan ik graag wil weten wat het is.
hierboven een iets betere foto ervan. In de tussentijd hebben die zogenaamde zaadjes van het fluitekruid al meer dan een week in de kiemtoren gelegen zonder dat er sprake was van ook maar enige transformatie in kiemen, dus heb ik het er maar weer uitgehaald, het zaad zal nog wel niet volgroeid zijn. Na de oogst gefotografeerd te hebben ga ik gauw weer verder met de inhaalslag na een week Limburg tot de telefoon gaat en ik het autootje weer op kon halen, dus wederom aan de wandel:
parkeereik had mij die ochtend al energetisch gegroet terwijl ik hem niet eens aangeraakt had, dus deze keer groet ik maar eens terug.
ik sla een eind verder af het motocrossterrein op waar - dat wist ik toen nog niet - de zaterdag erop de hele dag een enorme herrie vandaan kwam toen Pluto oppositie Mercurius stond en de jaarlijkse motocrossraces er gehouden werden. Gelukkig maar dat het niet een week later zou zijn als ik hier een workshop heb.
de Douglas hierboven gaf niet zoveel energie als hij wel eens eerder gedaan heeft, wellicht komt dat omdat het bos erachter flink gekortwiekt is in de tussentijd.
s ochtends had ik geen gebruik gemaakt van het bankje, maar nu neem ik het er eens even van en fotografeer het uitzicht
de linkerboom is van oorsprong de minicongresboom, maar nu heb ik hem tot medische cursusboom omgetoverd omdat we dat ws in Slijk Ewijk gaan doen als volgend evenement. Rechts witte dovenetel.
dan neem ik nog een binnendoorroutetje naar de hoofdweg en komt recht tegenover de garage uit.
  
.


.
Make a Free Website with Yola.