Arboretum Kalmthout, vrijdag 16 maart 2012, Californische ceders, Himalayaanse Berken en Gigantische Sequioa's

 Terwijl het arboretum een keurige gratis parking heeft, moest ik zo nodig tegenover deze kerk parkeren want per slot moeten we de naam sacred walks eer aan doen.

 al snel lopen we langs een voormalig restaurant met wel heel bijzondere planten. Gemaakt van papier... en terwijl ik al aan koffie denk realiseer ik me opeens dat ik de pall malls in de auto had laten liggen, dus ik terug, om meteen de auto maar wat dichterbij te zetten

 An was met de bus gekomen (ha ha, nee hoor, die was al vast doorgelopen)

 kijk nou toch, een echt Venus conjunct Jupiter in Stier welkom! De tickets kosten 6,00 euro pp maar worden meer dan goedgemaakt door de voortreffelijke croques monsieurs a slechts 2,95 euro.

 het begin van onze sacred walk

 al gauw komen we, rechts afslaand, in cyprus en cederland

 maar eerst nog even een jeneverbessenBOOM, zonder bes

 An vond dat deze thuja een enorm zachte, vriendelijke energie gaf, en met de hand er alleen overheen, kon ik dat alleen maar beamen. Dit zou wel eens een van de coniferen uit prehistorisch Australie kunnen zijn waar de folder het over heeft. In de homeopathie wordt de thuja occidentalis, beter bekend als de conifeer dus, gebruikt voor :Als je je vanaf je kindertijd hebt aangepast aan de omgeving, je constant hebt gespiegeld aan anderen, je bent gaan gedragen als de anderen, dan kun je ieder contact verliezen met je oorspronkelijke innerlijk, je ontwikkelt een schaduwpersoonlijkheid. Dit levert het beeld op dat in de homeopathie past bij Thuja occidentalis, beter bekend als de conifeer.

Heel Weegschaal dus, terwijl ik de Thuja Occidentalis juist een sterke Mars energie vind hebben, maar dat is dan ook een goede remedie voor Weegschaal. Deze Thuja Plicata Atrovirens had echter een heel warme, Kreeft-achtige Weegschaal uitstraling, echt een ander soort dus! Google noemt deze thuja ook in het Nederlands.... DE LEVENSBOOM!!

 hier had ik minstens een kaartje "heermoesboom"verwacht, maar aangezien die niet bestaan stond dat dus ook niet op het kaartje...

 en dan komen we nu bij een Heusche Ceder die een Heusch Cederzaadje op de grond ervoor had liggen!

de boom hoger op:

 An zweeft hier even weg

en dan de energetische vondst van de dag: de Reuze Mammoetboom ( Giant Sequoia)

Deze soort geeft een energie, net normaal meer

 de boom van top to bottom

Vervolgens komen we de Libocedrus decurrens nog tegen, een wierookceder uit de Sierra Nevada, dat ligt naast Californie, de stichtster van het arboretum (het was een vrouw) moet wat afgereisd hebben eind 19e eeuw!

De schaduwbiedende picea abies van Ohlendorff

de volgende indrukwekkende sequoia

Ondanks het feit dat het arboretum naast de spoorlijn ligt, was er korstmos hetgeen zuivere lucht aangeeft, je kunt dus wel heel makkelijk met de trein naar het arboretum komen..

De zon kwam even door

de hamamelis is een toverhazelaar en dit arboretum schijnt beroemd te zijn om zijn collectie toverhazelaars

een ceder uit Atlantische tijden!

en dan hierboven, een wel heel bijzondere groep berken, er stonden er twee van trouwens, en de energie ervan heb ik beschreven op de gekuisde versie van deze pagina in een xead artikel, klik hier bij belangstelling, en natuurlijk heb je belangstelling want daar staan interessante advertenties ahum.  

We komen ook nog een eik tegen met een huisje er aan getimmerd, dus ik vraag hem zo eens even over de verkoop van de Moonlodge, en weet je wat? Hij gaf PRECIES HETZELFDE antwoord als de makelaarseik in NL van de vorige wandeling: het zou een zware bevalling gaan worden, maar hij zou zijn best doen en uiteindelijk moest het lukken. An vroeg hetzelfde en kon helemaal maar beter niet beginnen aan de verkoop van haar landgoed zei Eik.

Hierboven de bekende arbo bobbeliana (in goed Vlaams: de Bobbelboom) 

We lopen maar eens verder door een oerwoud van verdroogde bamboe

hieronder de bekende Fagus Bobbeliana (in goed Nederlands: de bobbelbeuk)

Hier echter de rode beuk!

beuken en eiken en andere bomen geven natuurlijk in het najaar een enorme bende bladeren die geruimd moeten worden en als je die in korven bewaard en je wilt niet dat het kliedernatte bendes worden, wel, dan gebruik je gewoon de paraplu's die de bezoekers achterlaten:

heel bijzondere lelies:

 en nog wat spul in de bloei

An bestudeert iets

Deze picea abies van een andere soort, maar ook schaduwbiedend wordt ondersteund met een nieuwe heup

dit hieronder is een cedertje!!!

dit hieronder is de vlaamse variant met Limburgse vlaai van de appeltaart-met-koffie- foto's die A te R altijd neemt op haar winterswijkse of bredenvoortse wandelingen, ik nam een croque monsieur trouwens (een tosti).  De koffie, we namen de extra sterke versie, was hartstikke goed, de croque monsieur trouwens ook.

de oogst, rechts onder toverhazelaar zaadjes, midden links parapluplant zaadjes, daar boven midden : het cederzaadje, en rechts daarvan berkenstampapier, voor thee...

Het cederzaadje heb ik dus 9 minuten lang in de mond gehouden (was goed te doen, het had een pittig aroma), en daarna gezaaid, ik ben benieuwd

de zaadjes die uit deze sequoia-appeltjes kwamen moet ik nog zaaien. Ga ik niet in de mond nemen want er zaten ook springende vlo-achtigen in de appels:-))
 

Make a Free Website with Yola.