Bad Salzuflen, 25 januari 2013--: Tief Einatmen, ja ja
We gingen naar Bad Salzuflen, een stadje, rijk geworden door de zoutwinning. De hotelierster zei: bezoek de zoutmijn aan het begin van het dorp, en adem diep in!
We rijden via een omweg en een prachtig natuurgebied naar  de Altstadt, en zien dan een parkeerplek waar je niet hoefde te betalen met een koffiekiosk. De aanwezige lieden vertelden ons dat we de Fussweg moesten nemen naar het Kurpark om bij de zoutmijn te komen
De Fussweg STONK! Tief einatmen, ja ja..  Het kan zijn dat het kwam doordat de vuilnisophaalwagen  hetzelfde pad nam om alle vuilnisbakken te legen.
Waar de foto's van het Kurpark zijn gebleven weet ik even niet, maar hoe dan ook zat de zoutmijn, die geen zoutmijn maar een raderwerk was, dicht, vanwege dat alles bevroren was.
Dus we gaan de Altstadt in waar ze een koffie winkel hadden waar je mocht roken! Tief Einatmen dus:-)) Daarna gaan we even shoppen. M1 heeft een hekel aan het wandelen in stadscentra dus die vond er niks aan, ik wel.
vakwerk in de Altstadt
weer bij de parkeerplek. We besluiten naar huis te rijden, einde verhaal Verjongingskuurtje in het Teutjesburgerwald. Het eerste hoofdstuk van de Pallas-Wisdom Walks moet nog geschreven worden en volgt bij gelegenheid, evenals het solaarverslag. Het was weer een leukwintersporttrip. Volgend jaar Portugal of Ierland, ik vermoed het eerste vanwege het weer in januari
.

.
Make a Free Website with Yola.