DE WANDELING VAN NIX & THE BODHI TREE, 13 en 14 augustus 2012

het leek heel wat, het weggetje tegenover de parking bij de begraafplaats, en aangezien ik verdwaald was in die zin, dat ik de totaal verkeerde route had gereden voor mijn oorspronkelijke wandelplan en via vele lochemse omwegen uiteindelijk terug kwam , heb ik hier maar eens geparkeerd. Dus. Want ik wilde altijd al weten waar dat weggetje naast het Tinq station  toe leidde.

maar helaas pindakaas, het weggetje eindigde in een woonwijk.  Wat dan wel weer leuk was, was dat er een natuurtuin is. Ook dat leek heel wat.

je zou zo zeggen, dat ziet er toch kek uit op de foto's, maar foto's (Neptunus) zijn soms bedrieglijk (Neptunus)...:-)) de tuin stelde echt niets voor en het leuke bospad was een paadje door een mini-honden-uitlaatbosje... vol verachting voor deze wandelroute ging ik dus maar weer terug in de hoop op betere tijden.

de volgende dag laat ik de auto thuis en doe een lokaal rondje

eerst zien we nog weer look-zonder-look in de fase van zaadvorming, fijngestampt zaad kan als vlugzout dienen hetgeen de trouwe lezer vn deze fantastische verhalen wellicht al lang weet  en dan gaan we het bosje in onder de poort door, de poort die door de boom gemaakt wordt.

in de hoge zomer lijkt zelfs dit pad veel mooier want deze foto's heb ik ook al honderden keren gemaakt: rechts de boog die de ingang markeert naar het Heilige Deel van het bos.

links de meditatieboomstam weer eens en rechts het doorgaande pad

dan loop ik naar links, steek de Vordenseweg over en kom op het beukenlaantje richting de Gageldijk, deze keer wandel ik het helemaal uit, per slot is de wandelconditie nu wel op pijl (de vorige keer bij een conditiewandeling, eindigde ik bij deze beuk of zo iets:-)

de boerderijcamping hier heeft maar zo een 2 p vakantiehuisje te huur staan, je kunt natuurlijk ook overwegen een bod te doen op een vakantieweek, midweek of weekend in de white lodge met 2 eenpersoonskamers, de prijs is afhankelijk van of het net schoongemaakt is of dat je nog mag poetsen:-)  En of ik er zelf niet ben natuurlijk, maar vanaf 1 -15 september en vanaf 1 oktober zal ik veel in Belgie zijn.

en dan, de lokale BODHI TREE! We kunnen het ook een pauzebankje noemen want deze eik heeft een hele zetel voor zijn stam gevormd waar ik heerlijk op zit, hier gefotografeerd met reeds platgeplet gras. Terwijl ik er notabene langs de weg een meditatie hield besloot ik dat als ik ooit nog eens in retraite zou gaan en maanden in meditatie ga, ik deze boom wel als bodhi tree zou kunnen gebruiken. Uiterard zal ik dan na verloop van tijd wel opgepakt worden of te veel honger krijgen en toch  er mee op houden:-)  want zo standvastig als de Boedha ben ik niet. Hier een site met bodhi tree meditaties.  ps ik krijg de highlights niet meer weg, was een vergissing.

De Genees Grove Den in het bosje terug naar huis geeft vandaag flink wat energie en een volgend stel boompjes een raadsel. Wie legt er nu 4 bakstenen op een rijtje in een bos voor een paar boompjes?  En waarom?

De echte bodhitree is trouwens een vijgenboom  - volgende wandeling

terug naar de indexpagina - volgende wandeling

.

.

Make a Free Website with Yola.