BOSCIRKELS, 4 augustus 2012 

Tijdens onze eerste wandeling in Limburg vertelde A te B over Jos, iemand die elke dag in het bos wandelt en er overal cirkels maakt. Wat een gaaf idee! Dat ging ik ook doen!, ik kon dan ook niet wachten om op pad te gaan naar het eerste plekje wat ik daarvoor in gedachten had. Het was nog vroeg, het mistte terwijl de zon al door kwam, en het land zag er sprookjesachtig uit.

ik zag onlangs een film waarin een jong meisje die miststralen van de zon ANGELRAYS noemde, dus de engelen waren met ons op deze missie!

De eerste toegangspoort tot het pad is de boog van een vlierboom

En deze tweede poort markeert de ingang tot het heilige deel met mijn meditatiebankje en de meditatie/eik en zo

De cirkel moest achter de meditatie boomstam komen, en eerst  vertel ik deze meditatie eik van mijn plannen en vraag hem of hij de cirkel wil beschermen.  Ik weet niet meer wat hij daarop `zei` trouwens, maar het zal vast wel snor zitten.

Dit dan was het plekje, op zacht sterenmos.

Ik begon met maar eens een slokje heilig water te drinken, getapt in dat kerkje in Limburg. 

Je zou het misschien niet zeggen van de foto, maar de heilige Genoveva is een vrouw,
 ik lees op het internet over dat kerkje in Holset en Genoveva het volgende interessante

De geschiedenis van Holset gaat terug tot de pre-historie. Hier zouden de Eburonen op een heuvel een tempel aan Baal (Bel) gewijd hebben en er mensenoffers aan hebben gebracht. Rond 360 na Christus zou St. Servatius met weinig succes als missionaris hier hebben gewerkt. In 515 heeft volgens de overlevering St Falco, bisschop van Maastricht, de tempel van Baal gewijd tot kerk. Hier ligt de oorsprong van de verering van St. Genoveva in Holset omdat de kerk onder haar bescherming werd gesteld. In 692 bezochten St. Lambertus en St. Wiilibrord Holset. Volgens de legende zou de dorpsbron door de god Baal vergiftigd zijn toen de bewoners zich bekeerden tot het Christendom. Lambertus zegende de bron, waarn er een helse draak uitkwam, die voorgoed verdween. Nog steeds wordt de bron Lambertusbron genoemd. Door de eeuwen heen is de verering voor St. Genoveva blijven bestaan en ook nu nog trekt de kerk veel pelgrims. (Bron: Boekje Holset, uitgegeven door Parochie H. Lambertus Holset, 6295 ND Lemiers)

Haar feestdag is 3 januari en zij is behalve patrones van Parijs is ook beschermheilige van de vrouwen, van herderinnen, van wijnbouwers en hoedenmakers. Haar voorspraak wordt ingeroepen tegen oorlog en droogte; daarnaast tegen oogkwalen, koorts, eczeem, huiduitslag en de pest.

Dat betekent dat het heilige water dus genezend water is ,wat A te B al zei trouwens, en wellicht beter op de ogen gedept kan worden bij oogkwalen of op de huid bij huiduitslag, dan het te drinken!

Daarna begon ik de contouren te leggen van de boscirkel, ga er dan via het punt waar de zon in het oosten de cirkel binnenkomt in, en loop drie maal in de rondte tegen de richting van de klok in naar goed Indiaans gebruik.

Een echte medicijncirkel hebben we al eens eerder gemaakt met een heleboel mensen, zie http://www.chta.org/logbmedw.htm , maar dit was dus het begin van mijn eerste boscirkel, hieronder de horoscoop ervan

Het is de bedoeling dat de cirkel verborgen blijft voor het gewone publiek zogezegd en dat moet wel lukken met heer 1 retrograde in 12 en met heer 10 eveneens retrograde in 12, heer 1 en heer 10 is allebei Mercurius natuurlijk. Mercurius maakt een prachtige oppositie naar de mistige Neptunus en staat vrijwel in een grote AARDE driehoek met Jupiter en Pluto. Ik was er heel tevreden over. Een week later ging ik er weer heen, nu met een snoeischaar om wat weg te halen in de cirkel zelf en hem te `cultiveren`. Deze keer geen mist maar andere strepen aan de hemel:

ik fatsoeneerde de cirkel wat, ging vervolgens op zoek naar iets waarmee ik een medicijnwiel kon leggen, maar vond hoegenaamd niets,  dit was het resultaat van deze dag:

Kijk nou toch, een boek over orbs!

Recept Vlierbessenchutney , regelrecht gepikt van een website die A te B instuurde:-)

Ingredi├źnten:

-           1 kilo Vlierbessen

-           1 grote ui

-           500 ml azijn

-           1 theelepel zout

-           1 theelepel gemalen gember

-           2 eetlepels suiker

-           ┬Ż theelepel cayennepeper

-           1 theelepel mosterdzaad

Ontdoe de bessen van de steeltjes en was ze goed, doe ze in een pan en kneus ze met een houten lepel, snij de ui en voeg deze toe samen met de rest van de ingredienten en de azijn. Laat het geheel aan de kook komen en pruttelen totdat het dik wordt, goed roeren en laat niet aanbranden. Doe de chutney in potten en sluit deze af.

 terug naar de indexpagina - volgende wandeling

.

Make a Free Website with Yola.