De Bovenmarke, Meersel-Dreef/Nederland,  zaterdag 8-8

.
.
Het vijfde bezoek aan Pater Pio was grappig: toen we de kerk binnenkwamen was er een heel koor aan het zingen, er stond een pater en een priester. We gingen op de achterste bank zitten en hoorden nog twee vreselijke liederen aan.... toen vertrok iedereen en hadden we de kerk voor onszelf. Mijn bloem zat nog steeds in het boeket, maar bij het 6e bezoek gaat ie weer een nieuwe bloem krijgen want mijn bloedsuikerspiegel was gisteren na het eten: 6.6 en vanmorgen na 1 kop koffie, 5.6: ongekend gewoon!!
.
.
Toen gingen we lunchen op een bankje in Nederland: dat riviertje de Marke hierboven is namelijk de grens, Meersel-dreef is het noordelijkste dorpje van Belgie.
.
.
Het was een lieflijk tafereeltje met koeien in de wilde natuur.
.
.
We gingen de wandelroute naar het Noorden maar eens verkennen.
.
.
en komen een vet scheef bankje tegen, vast een tractor tegen aangereden.
.
.
vanwege de constante stroom fietsers hier had ik M2 maar aan de lijn. Wat zou het spul rechts zijn, sleedoorn is het niet. Er ligt me nog iets op de tong maar ik kan er net niet  bij, wel iets met een O er in:-) <Een paar dagen later kwam het geheugen terug: Kornoelje>
.
.
De vlierbessen begonnen te rijpen, jeedrie doet vergeefse pogingen de hogere rijpe vlierbessen naar beneden te halen.
.
.
dan gaan we maar eens terug en terwijl ik op het lunchbankje zit, doet jeedrie pogingen om m2 aan het drinken te krijgen in het riviertje. Het was namelijk heel warm weer.
.
.
dan vertrekken we met de auto verder noordwaarts Nederland in, om vrij snel een volgende wandeling te doen.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.