STUKJE BUURSERZAND, donderdag 23 januari 2014

.
Deze Eik, rechts van het huis, was een Eik met mega energie. Toen ik op woensdag hoorde dat er op donderdag winterse neerslag zou vallen, ben ik eens even met hem in gesprek gegaan en vroeg de Eik het in ieder geval droog te houden tijdens onze wandeling de volgende dag en als het kon ook nog graag wat zon erbij.
's Avonds stond Jupiter aan de avondhemel te gloren en deden we er nog een schepje bovenop, vroegen ook Jupiter om hulp. Daarnaast stond het sterrenbeeld Orion, maar daar ben ik minder over te spreken geraakt...

.
en zo zag de opkomende zon er de volgende dag uit. Het landschap was winters geworden, maar het was droog en die zon was toch maar mooi te zien. De Eik hierboven, was trouwens ook mede-hulpverlener op het gebied van de vragen over het weer deze week, en beide Eiken worden reuze bedankt voor hun welwillendheid!
.
aldus konden we mooi op stap rond het middaguur. Ietwat winters gekleed hier en daar. Zelfs emtwee had een winterjas aan.
.
.
We moesten wel eerst een eindje asfalt doen want hierboven bijvoorbeeld konden we niet in, eigendom van `Depot Buurse`` met prikkeldraad ervoor.
.
.
We gaan links de Slendermolenweg in.
.
.
Nog steeds asfalt, ook al passeren we de Rietbrug over de Buurser Beek.
.
.
Die Turkooise Watermankleur van Gereen doet het wel goed op de foto´s, vind je niet? Als we eenmaal rechts af zijn geslagen een zandweg in.
.
.
Hier nog een bospad noordwaarts maar wij vervolgen onze zandwegroute.
.
.
Deze bomenfoto is in het groot heel mooi en heeft mijn bomenfotoboekje gehaald. Wil je dat bomenfotoboekje eens zien? Klik hier.
Dan is er weer een pad noordwaarts, maar we wandelen door, nog een klein stukje in ieder geval.
.
.
dan komen we eindelijk bij een klein stukje Buurser zand aan en bij foto nummer 22 (rechts) zitten we er even van te genieten op het bankje er tegenover.
We besluiten dat we het beste nu weer om kunnen keren de weg terug, want verder lopen om een rondje te maken zou betekenen dat we helemaal naar de Brug van wandeling 1 moesten lopen.
.
.
en dan komen we dus weer op de  asfaltweg terug naar huis.
.
.
Kijk nou, weer zo'n gevalletje van iets dat je op de heenweg niet ziet maar op de terugweg wel: een prachtig beschilderde koe op een schuurdeur.
Even later zijn we al weer bij onze Hooiberg.
.
.
Youtube video´s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER
(je moet dan als je de linker video zou willen converteren wel eerst even naar youtube zelf gaan en op DELEN klikken voor de code en de code die er staat vervangen door de jouwe. Daarna downloaden.
  
..
  
Make a Free Website with Yola.