Ceder-investigation 1 -

woensdag 8 december 2011, temperatuur 7 graden boven nul

Kijk nou toch eens wat een achterlijk grote hagelkorrels er afgelopen maandag vielen ,daarna begon het giga te donderen uit de hemel, mijn nieuwe paradijslodge, voorheen de moonlodge beefde en trilde, viel mijn internet uit en dat  bleef de rest van de dag en nacht zo. De volgende dag zei Belgacom doodleuk, trek de stekker van de modem er eens uit en steek hem er weer in. Zo simpel kan het internetleven dus zijn want dat werkte


Rechts een stam van een rode ceder (red cedar), de coniferenstammen heb ik geloof ik niet gefotografeerd maar die lijken er wel op . Maar wat leer ik op het internet?? Een ceder is een coniferensoort!!!!

Hierboven de ceder virginia, die we volgens mij wel tegen zijn gekomen op onze wandelng en waar we een onrijp zaadbolletje van meenamen.

En rechts het hout van de rode ceder weer. Nu had ik daar nog wat bolletjes van (want die worden verkocht als mottenballen snap je), en elke keer als M1 s avonds een spelletje kolonisten van Catan won, kreeg ze zo'n bolletje. De stand is drie cederbolltjes voor M1 en 0 voor mij. 

Ik had M1 uitgenodigd (zo iets dan) omdat ze op cederjacht was, de bedoeling was een eigen  cederboompje te kweken uit een cederzaadje, want we zijn nog steeds in Anastasia-mood. Nou, ik wist wel ceders te vinden zei ik... wist ik veel dat de Siberische ceder die zij bedoelde (afbeelding helemaal bovenaan), hier natuurlijk nergens te vinden is, want per slot was het hier niet Siberisch koud (de ceder kan temperaturen tot min 30 graden overleven, en ik niet). Manlief, van M1 dan, die wel verstand heet van planten e.d. zei, oh je bedoelt een conifeer? Tijdens onze eerste cederwandeling kwamen we heel wat oude coniferen tegen, met echte dikke stammen die precies op een cederstam lijken. Dus tijdens de wandeling leerde ik het verschil tussen een conifeer en een ceder.

Links de Japanse cederMaar ziehier waar M1 werkelijk naar op zoek was, de kegel van de Siberische ceder, tja, ik denk niet dat we die nog gaan tegenkomen op onze ceder - investigation walks, vandaag wandelen we in kloostergebied, hier om de hoek, om dan maar eens met de Sacred Walk te beginnen.

Voor de Heilige Kloosterwandeling parkeerden we pardoes langs de Bredabaan, want de ingang van het voormalige Franciskanesser klooster ligt daar aan.

Al snel komt M2 een vriendje tegen

M1 moet er wel even haar hondenbezwering op los laten, ja je mag ook handenbezwering lezen:

M1 maakt kennis met mijn vriendje de Amerikaanse Eik en begint daarna al meteen te zweven

M1 gaat naar het eerste heiligdom, waar de energie al aardig weg is trouwens.

maar dan, dan komt ze aan bij Jezus terwjil ik tegen een ceder of conifeer (ik weet het niet echt) aansta

M1 voelde heel duidelijk een sterke zachtaardige energie vanaf het onderste chakra naar boven opstijgen

Daarna gaan we naar de cirkelbegraafplaats, nu ze hier toch is. Hieronder dan een oude coniferenstam:

M1 loopt even rond

en stelt vast dat het wel een militaire begraafplaats lijkt (er liggen nonnetjes begraven die op de wederopstanding wachten, zo 

staat te lezen op het middenkruis, hier trouwens in het begraafplaatsje ernaast

We lopen terug, via het bankje naar het heilige rodopad achterlangs naast de militaire hei en ontmoeten de 5-stammige Amerikaanse eik die achter het Jezusbeeld wortelt.

doorlopend ontmoeten we de herrieschopper van het eenzame hutje op de hoek

de hei is open

als ik dit mooie plaatje zie stel ik opeens vast dat de zon wel erg laag aan de hemel staat en vraag M1 eens even hoe laat het is. Waarop we besluiten meteen terug te keren, veronderstel dat we in het pikkedonker vast komen te zitten in het bos:-)

Terwijl M1 tegen de hoog energetische draaibeuk aanstaat, waarvan de foto mislukt is, schiet ik nog even een plaatje van alle windsels van de beukjes er naast, er is hier een krachtplek, een vortex van energie, dat is duidelijk

Dan wordt de Maan al weer zichtbaar

Tot slot vertellen we Maria nog even dat we de volgende dag naar haar moeder toegaan, de Heilige Anna, en de groeten zullen doen, inderdaad zegt Maria: wees gegroet.

Make a Free Website with Yola.