Douglasbosje - vrijdag 30 december

Na het boodschappen doen in Vorden probeerde ik de Schutteweg eens verder uit voor wandelgebied, en zie op het kaartje dat ik vlak bij de Kranenburg op de Bergkappeweg zat, waar we onzze minicongressen altijd hielden (nu verplaatst naar Schilde in België). Enfin, ik parkeerde bij de P en ging dit laantje in:

toen de hoek om en naar links en de zon scheen inde vertge, dat mocht ook wel want het was berekoud

maar na het sparrenbos kwam het douglasbos en het was hier heerlijk aangenaam

De Opperdouglas op een verhoging

Op de vorige wandeling had A te R (19 mei) al vastgesteld dat de naalden van de douglas omhoog wijzen i.t.t. de naalden van de grove den die volgens haar droevig omlaag wijzen:-)

en wonderbaarlijk genoeg, zien de fungi op een afgekapte douglas  er echt uit als een soort kurk in wording!

 de bast van de douglas is namelijk heel kurkachtig, dus deze foto's hebben de fungi pagina weer gehaald

korstmos!

aan het eind kom ik bij..

hun bankje, maar het was veel te koud om daar even gebruik van te maken

ik zou via de rivier terugkunnen, maar hoe idyllisch het er ook uitziet, het woei als een gek, dus ik dook het warme bos terug weer in

aan het eind van het sparrenbosdeel kom ik nog wat houtsnijwerk tegen, maar dat haalt het niet bij het houtsnijwerk in Zuid Afrika, ingestuurd door Andrea te B

Wonderbaarlijke boom in Zuid Afrika...  

Hij lijkt redelijk normaal toch...  Maar bekijk hem eens beter!

Het mysterie is... dat niemand weet wie de kunstenaar was...

    Hier wat bijzondere close-up afbeeldingen van de boom...

Ongelofelijk hoe iemand dit allemaal in een boom kan snijden en

de boom gewoon door blijft leven en groeien!

DE SLIMME METER sta op voor je rechten en weiger deze meters. Bekijk het 5 minuten durende filmpje en stuur het door!  Of stuur mensen gewoon de URL van deze pagina:-) Volgens info in het blad van de vereniging eigen huis moeten over een paar jaar 80% van alle  huishoudens zijn voorzien van deze meters. Maar je mag hem weigeren, sterker nog: je schijnt het ding ook uit te kunnen zetten als je hem hebt….. Hopelijk gaan ze die dingen niet nogmaals verplicht stellen, want wat gebeurt er als ze die 80% niet halen? Ze willen natuurlijk 100 % maar dat zal niet gebeuren, want bij mij komt ie er niet in. Het filmpje is wel in het engels…  (A te R)

Het gros van de mensen zelfs in mijn omgeving van astrologie beoefenaren blijkt geen weet te hebben van de gevolgen van de straling van dect telefoons, van wifi en .... van de pulsen van de zg slimme meter die ook nog eens vrijheidsberovend is. (J te G)

Make a Free Website with Yola.