APELDORN & KLEIN STAVERN-KLEIN BERSSEN, oftewel Uranus &

Neptunus verknopingen, donderdag 24 oktober 2013.
.
.
Ons 6e hunebed lag pal aan de weg Meppen-Soegel waar we langs reden, en was het eerste hunebed op dag 2. Het zou het hunebed met de sterkste energie worden die we tijdens deze hele trip meemaakten, en dat tussen de teken:-) en aan een doorgaande weg...en het was nog een klein hunebed ook...
.

.
Er was 1 goede meditatiesteen bij dit kleine hunebedje. Ik nam plaats en onmiddellijk stroomde energie van de voeten naar de kruin en van de kruin naar de voeten. Zoiets heb ik nog maar 1 keer eerder beleefd, in een klein kerkje/kapelletje op een solaardag op Cyprus.
Vanwege die "electrische magie" gaan we in het leslokaal hierboven bij die steen tijdens de workshop over een jaar of zo, de knopen van Uranus bekijken. Heliocentrisch staan ze momenteel op 13.59 graden Boogschutter/Tweelingen. De zuidknoop is Boogschutter, de Noordknoop is Tweelingen. Geocenrisch, in mijn horoscoop, staan ze op 11.30 Tweelingen (Noordknoop) en 15.59 Boogschutter (Zuidknoop). Op mijn website astrologie ws vind je een startpagina en daar vind je onder toolbox de ephemeride generator voor de asteroiden. Als je daar Uranus aanvinkt, vervolgens South en North Node (van Uranus dus), en op true klikt (true nodes), kun je zo de posities vinden, het zal altijd in de buurt van de 11-15 Tweelingen (Noord) of Boogschutter (Zuid) liggen. Ik ga het nu niet interpreteren, dat bewaren we voor de workshop:-)
.
.
ik maakte snel plaats voor emeen die hier erg lang bleef en er bijna niet van weg te trekken was. Ze ervoer precies wat Anastasia in haar boeken schreef over dolmens en hunebedden: oorspronkelijk waren het plekken waarin een heilige zich levend begroef om er de rest van zijn leven te mediteren. Zoals ze in Tibet grotten daarvoor gebruikten. Ze voelde dat er hier een groot heilige was, of zijn spirit, en ik geloof haar, vanwege die bijzondere energie die ik zelf ervaren heb hier.
.
.
Daarna reden we door naar Klein Stavern, de dorpsstraat, richting de Raiffeissenstr van Klein Berssen, alwaar we via een zeer Merc.retro omweg kennismaakten met drie geweldige hunebedden, no 7,8, en 9:
.
.
ik stopte meteen bij dit bordje, zonder goed gelezen te hebben dat het om een grafHEUVELveld ging want vanuit de auto had ik de liggende koeien al aangezien voor hunebedden...
.
.
ze zouden me nog een grote dienst bewijzen door de weg te wijzen toen ik later verdwaalde...
.
.
het bleek om een bosje te gaan waarin zich nogal wat hunnebedden onder heuvels bevonden die nog nooit opgegraven waren.
.
.
er bevond zich hier zowaar ook een Himalayan Pine tree. Emeen gaat het bosje in om de inderdaad sterke energie van een van de heuvels te ervaren. Ik ga er niet eens in.
Al dat geklauter...
.
.
Toen we het bosje rond waren gegaan ging emeen terug naar onze heenweg en ik wilde de boel afsnijden via een weggetje door een maisveld. Toen kwam er nog een maisveld. Zonder weggetje. En nog een. Uiteindelijk kwam ik bij een riviertje uit, en uiteindelijk zag ik onze koeien in de verte. En toen kwamen we ongeveer tegelijkertijd aan bij de plek waar de hunebedden wel lagen, gewoon iets verderop langs de weg!
.
.
ik meen dat het drie hunebedden waren. Toen ik op de middelste mediteerde kwam het onderwerp voor deze hunebeddenworkshop op: planeetknopen en hunebedden (onder andere). Planeetknopen kun je namelijk ook in hele grote tijdsbestekken zien. Ik besloot dat deze drie hunebedden door de Neptunusknopen beheerst worden. De heliocentrische positie van de Neptunuszuidknoop is momenteel 11.57 Waterman en de Noordknoop 11.57 Leeuw. De geocentrische posities in mijn eigen horoscoop zijn 11.03 Waterman en 11.33 Leeuw (De Uranusknopen staan op mijn asc/desc as en de Neptunus knopen op mijn Maansknopen as).
.
ondertussen onderzocht emeen de stenen energetisch
.
.
en aan de overkant van de weg een voortreffelijk leslokaal over Neptunus tijdens de midweekworkshop in de week van 18 oktober (incl zonsverduistering...) 2014.
.
.
Het leslokaal heeft zelfs nog antiquarische spinnewebben....
.
.
terug naar de auto en waar gaan we dan heen? Ah, naar de helderziende gaven schenkende steen en het koningsgraf in Gross Berssen, ik raak de tel van het aantal hunebedden kwijt. Maar dat bewaren we dan maar voor de volgende wandelpagina.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.