ETAPPE 2 woensdag 10 april 2013
Zo hadden we de fiets gisteren dus achtergelaten
En zo vonden we hem weer terug. Een oplettend fotobestudeerder zal zien dat de fiets 180 graden omgekeerd staat en dat iemand dus geprobeerd heeft of hij hem ook mee kon nemen. Gelukkig zat er een slot op, en had hij lekke banden.
of wellicht was de snoodaard afgeschrikt door de bewakende honden.

Enfin, we gaan maar eens met de fiets aan de wandel, etappe 2. De auto had ik uiteraard hier geparkeerd:-)

Op de Arthur Boelslaan was een katje zich aan het vermaken. Midden op de weg. Hij ging nog niet aan de kant voor een auto, nog niet eens toen de auto toeterde. Dus die moest er toen omheen rijden.:-) Volgens mij heb ik datzelfde katje al eens vaker midden op de weg gefotografeerd.
Bij de bushalte op de Bredabaan (halte Bosduinstraat) is een officiele fietsenstalling, briljant he? Dat was dus het eindpunt van etappe 2.
Dan wordt het nu tijd voorlichting te geven voor mediterende ververs (nog niet afgeschrokken door de foto's van gisteren), over hoe je hier komt met het openbaar vervoer. Wel, vanuit Zutphen deed ik er vroeger 5 uur over in totaal in een relatief kort autoloos tijdperkje.
Je neemt de trein naar Roosendaal. Daar stap je uit. Dan neem je de trein naar Antwerpen-Centraal (vroeger half uur wachttijd in Roosendaal). Is best een leuk treintje, je komt door Kalmthout (3 haltes), Heide en zovoort.
In Antwerpen loop je het station uit, en dan is het busstation ergens het plein over , de Keyserlijke lei in, en dan een straatje naar rechts,naar de Rooseveltplaats, perron 34. De bus naar Loenhout/Wuustwezel staat helemaal aan het verste eind, als eerste bus, links-noord, zo iets. Vroeger in ieder geval, het is nu perron 34. Een enkeltje Gooreind kost drie keer niks, maar mediterende ververs krijgen hun reiskosten uiteraard vergoed.

Informatie vind je op http://www.delijn.be waar zelfs een wandelkaartje van het station (B) naar het Rooseveltgebeuren staat onder "details" als je de route hebt berekend. Zoals het fatsoenlijke service betaamt, wat je in Belgiƫ nog hebt itt tot Nederland, kun je je kaartje bij de chauffeur kopen.
Deze heb ik voor zondag 28 april berekend, geen idee of dit een houdbare pagina is. Klaarblijkelijk kun je ook nog het adres Hoge Heide 14 intikken en krijgt dan een wandelroute erbij onder details (en mogelijk een bushalte eerder).Dat kan ook, dan moet je het Everdijweggetje door, maar de vraag is of je die halte snel genoeg in de gaten hebt, de halte Bosduinstraat is de eerste NA de vluchtheuvel midden op de weg. In Gooreind dan. Overigens staat de bushalte voor weer terug naar Antwerpen aan de overkant op de Bredabaan in Gooreind. Van taxi's hebben ze hier in de gehele omgeving nog nooit gehoord.

Hierna was de batterij in mijn camera op, om even door te gaan met de wandeling... , dus kon ik de walk back over de Arthur Boelslaan ( rechtsaf de Fazantendreef in na een poosje, ) niet vastleggen. Later thuis heb ik nog even mijn voorraad kwasten en verf gekiekt

want dan weet ik nu wat ik nog bij de Action moet aanschaffen, het gekiekte op het tafeltje ligt nu hoog en droog in de meloenen de france doos- ik zie zelfs nog anti houtworm spul, dus kan ik die deur er rechts naast met vette houtworm eens aanpakken
terpentine zat, maar verf? Ho maar, ik heb dozen vol restanten witte verf in Lochem, maar dus mooi vergeten mee te nemen. En de cayenne verf en ook de nog nooit geopende sadolin, staan al tien jaar in de onverwarmde schuur, dus dat moet ook even aangevuld.
terug naar de index - volgende wandeling
.


.
Make a Free Website with Yola.