DE GEHEIME DIKKE EIK VAN VORDEN zaterdag 18 augustus 2012

Vertel mij nooit een geheim, want met Neptunus in het 10e huis (publiek) als heer 3 (wandelen en communicatie) maak ik alles wereldkundig. Overigens hoeven mensen die op consult zijn geweest zich geen zorgen te maken want ik heb een beroepsafwijking, ik onthoud nooit iets van een consult.
Vorden gaat er prat op ook een Dikke Eik te hebben, maar die staat ver weg in een veld en je kunt er niet bij. Op de wandeling vandaag echter, trof ik een geheime dikke Eik, die in het echt wel dikker leek dan de 500 jaar oude dikke Eik van Verwolde, maar op de foto het niet zo goed doet:-)  Het zat zo:

 Het zou weer een bloedwarme dag worden, dus ik dacht zo, ik ga vroeg aan de wandel, al voor openingsstijd parkeerde ik bij de Aldi in Vorden, waarvandaan je net als bij de Aldi in Wuustwezel (ander land) gezellig aan de wandel kunt, maar ik wilde ook nog wel even boodschappen doen. Geen nood, de C1000 ernaast was al open. Ik zoek een plek met hopelijk schaduw en na de boodschappen te hebben ingeladen vertrok ik lopend naar:

je ziet het, een mooi contrast, de Aldi vlak bij kasteel Vorden dus.
het was nog steeds zo vroeg dat het nog hondenuitlaattijd was:
vlak voor het kasteel, ik denk zo ongeveer bij deze mooie beuk, kun je naar rechts het Pieterpad op, en aangezien ik al eens bij het kasteel geweest was en dol ben op nieuwe routes, ging ik het pieterpad op, wat maar goed was ook, anders zou ik de Geheime Dikke Eik nooit ontdekt hebben
als ik dan in het officiele natuurgebied kom, begint de bomenvoorlichting, altijd leuk
dit zijn weer mooie wortelpartijen (ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik vind dat altijd erg indrukwekkend)
ik ga kennelijk een bruggetje over
dan gaan we het pad naar de dikke eik in en dit is m dan, maar op de foto ziet hij er misschien helemaal niet zo dik uit als ik hem in werkelijkheid vond, en een energie dat die Eik gaf, niet normaal meer!
er stond nog wel een bordje bij: Zomereik, op de foto rechts kun je misschien toch wel een beetje zien dat het in ieder geval een ernstig dikke eik is, en kerngezond, 400 jaar oud denk ik, misschien ook wel 500. De Eik keek uit op dit beeldschone boerderijtje. Ik ken wel iemand die zou willen dat daar een vrouw alleen woonde die inwonende verpleeghulp nodig zou hebben...


even verderop krijgen we nog meer voorlichting over bomen, dit keer over beuken die ik ook nog nooit eerder gezien heb
links de varenbeuk
tot slot nog de zuilbeuk, dan zijn jullie weer op de hoogte.
ik wandel naar een bankje, en terwijl er nog een voorbijganger langs komt, ga ik verder met Het Boek, dat hoofdstuk is inmiddels wel klaar maar de correcties moeten nog doorgevoerd worden...  het ging over de Echte Dikke Eik
na het  werk ging ik dit pad in, en deze bramen heb ik weer uitgespuugd want ze smaakten heel vies
dan kom ik bij een beukenpad aan met echt wel zeer indrukwekkende beuken en andere boomsoorten

alhoewel er binnenkort nog een wandeling komt met nog veel imposantere wortelgestellen, is deze boom ook indrukwekkend genoeg om de boomwortelpagina te halen.

dat er ook andere boomsoorten dan de Beuk stonden bewijst dit rode hout wel, want een beuk is toch niet zo  rood? Omdat ik aan het werk was, heb ik dit stuk meegenomen als voorbereiding voor (de vuurtjes tijdens) de workshop in Lochem in september.... de oogst heb ik op het bankje even gefotografeerd  -- hetzelfde bankje als eerst; want het hout was loodzwaar en nu wilde ik dus zo snel mogelijk via de kortste route terug naar de Aldi:-)
ik ging het weggetje waarin het paard heen was gegaan in, in de hoop dat dat wel ergens op de grotere weg richting de Aldi uit zou komen
en dat was ook zo:-)
.


.
Make a Free Website with Yola.