Haarweg, Ruurlo, (appeltaartwandeling), woensdag 24 oktober 2012
Zoals je op het kaartje kunt zien, heb ik de helft van de bossen aan de Haarweg nog niet ontdekt (omdat mevrouw Appeltaart ons naar de appeltaartvoorziening leidde), maar ik was vet onder de indruk van het herfstige natuurschoon hier en vast van plan om hier binnenkort nog eens een wandelbezoekje te brengen. Ik zie ook dat de P op het kaartje iets te ver staat
het deed hier meteen al weldadig aan en kijk nou weer eens, fungi die gewoon op het blad lijken dat op de grond ligt, die gaat ook naar de fungi pagina.
Mw R heeft de neiging de boswachtersbordjes te lezen maar toen ik beloofde de boete voor de niet aangelijnde J2 te betalen mocht hij vrij blijven lopen (met Mercurius t in 12 ziet toch niemand mij momenteel)
tja, wat hier plaatsvindt, vraagteken
maar er staat hier wel weer een interessante beuk en bovendien ligt er weer een interressant paddestoelenboeket op de grond
we zijn maar zo op een bosweg uitgekomen en als ik de akker zie in de verte, zie ik ook dat ik op het routekaartje de gele lus verder naar onderen had moeten doortrekken langs de weg / akker
dan gaan we de boswachterij weer verder in
alwaar een boom probeert ons de weg te versperren. Even later doen we de hulstervaring. Mevr Appeltaart vindt het maar zwieberenergie maar dat komt volgens mij omdat ze te weinig appeltaart eet, want ik heb nergens last van, de energie is heel gelijkmatig
tussengeschoven foto's van een andere camera:-)
en dan klimt mevrouw Appeltaart in een boompje
mij niet gezien natuurlijk want de tak mocht eens afbreken:-)
dan komen we bij de Zelhemseweg of zo iets aan die we moeten oversteken om aan de appeltaart te geraken
Mw Appeltaart ontdekt dat we het bos hier wel in kunnen, en route vertelt mw R me en passant, terwijl ik haar vraag of de broer van haar osteopaat soms Wouter heet en dat ze hem dan de groeten moet doen, en dat Wouter vroeger met Laura ging trouwens, toen ik 16 was, die ik al sinds mijn 18e niet meer gezien heb, en dat is redelijk lang geleden, enfin, vertelt ze me en passant dat over Laura het verhaal gaat dat ze maar een vreemd leven leidt, ze woont namelijk op zichzelf en is tamelijk eenkennig. Ik proest het zowat uit. Ik denk, huh: hoe WEET ze dat?  Ik heb Laura zelf al sinds mijn 18e niet meer gezien en bovendien als ze dat soort dingen over Laura rondbazuinen kunnen ze over mij ook hun lol op, ik ben niet alleen eenkennig en woon ook alleen, ik doe er nog astrologie bij ook:-) Maar Mw R wilde haar bron niet vertellen:-), ik google even en zie dat ze 6 jaar in LA heeft gewerkt en ook een zeer apart creabea beroep heeft maar lang niet zo vreemd als een astroloog:-)
Mw R overweegt overigens een wandelvakantie naar Zwitserland en ik zou nog even kijken of juni 2013 daarvoor geschikt was,  en ik kan hierbij antwoorden dat het uitermate geschikt is zowel in mei als de eerste twee weken van juni, ik raad haar aan 13 juni terug te zijn, want dan krijgt ze Mercurius transit ook in 12, en ofschoon dat ook een retraiteperiode kan zijn, heel goed zelfs, is het 11e huis leuker als je met een vriendin op stap wilt. Want Mercurius in 12 is alleen leuk als je eenkennig leeft en op je zelf woont:-)

nadat J2 wat uitgeraast is in het bos, krijgt hij hier wandeltraining
Mw R , rechts, traint ook nog even
ook in Nederland is nog wolfspoot te vinden en wel hier langs het pad van het doolhof naar de Heikamp (= de appeltaartvoorziening)
aangezien mevrouw Appeltaart het ook al eens in haar hoofd had om een kattenopvang te beginnen (het wordt nu een theetuin, met appeltaart uiteraard), bekommerde ze zich om de kitten die op het terras van het restaurant liep, met niesziekte, die overigens was aan komen lopen, zei de serveerster.
Daarop voerden we haar prompt koekjes (kreeg ze nauwelijks weg) en drie cupjes koffiemelk, en kregen in de gaten dat ze toch wel heel hongerig was. De eigenaar was echter wel bekend en de Heikamp, het restaurant, zou het regelen..
Na de koffie, met appeltaart, gingen we de rechte weg terug naar de auto en ik heb nog lang nagenoten van deze prachtige herfstwandeling.
.
.
Make a Free Website with Yola.