Hardermaat, route no. 700 op 7-7-2013, een zondag ook nog
Aangezien de Hardermaatroute zo'n gouden vondst was ging ik op zondag met Jantine erheen, maar nu parkeerden we bij de boer met koffie en koek en deden de hele route .
we gingen vlak na de digitalis het pad weer in en ik heb werkelijk geen flauw idee waarom de rechterfoto zo nodig genomen moest worden.
het bleek dat Jantine ook nog foto's aan het nemen  ben, hier ben ik de foto erboven aan het nemen:-) Of zo iets dan...
je kunt wel zien dat het een mooie zonnige zondag was, deze zevende van de zevende, en dan ook nog de zevenhonderste wandeling waarvan ik verslag doe..
de bomen antwoorden hier wel, energetisch dan, op vragen die je stelt en al snel was dan ook het idee voor een bomenworkshop gepland, even kijken wanneer dat wordt: oh, zaterdag 21 september lijkt me wel mooi, dat is de herfstequinox en de eerste keer dat ik serieus bomen ging voelen op hun energie was ook op een herfstequinox in 2009 meen ik.  Enfijn, info daarover komt nog.  Bovendien ben ik tussen 26 augustus en 20 september te boeken voor een heusche ouderwetse Sterrensjamaanwandeling op deze route, met koffie en koek na. Details volgen nog:-)
we wandelen maar eens verder
en doen het rodolaantje alle eer aan
en ook deze eik die echt mega energie geeft
met mooie uitzichtjes
het is haast niet te zien maar hier staat Jantine tegen de Eik te kletsen, innerlijk dan
en ja hoor, het leukste bordje van het jaar komen we weer tegen!
Jantine laat nog even zien dat er hier nog meer bomen staan geschikt voor bomenwandelshops, dit is een Douglasspar
en dan gaan we weer een vlondertje over
Jantine had nog nooit van een Papyrus berk gehoord, maar ik vond mijn eigen artikeltje erover terug, het is dan ook helemaal geen Papyrus berk maar een HIMALAYA Berk!!
http://plazilla.com/arboretum-kalmthout-vol-magische-bomen
we wandelden dus rustig verder
en dan kom ik er eindelijk achter dat deze route de Hardermaat heet. Vlakbij staat sint janskruid waarmee ik nu begonnen ben aan een beetje olie dd het jaar 2013 (ik heb nog olies zat uit vorige jaren maar het blijft leuk).
en na deze leuke grasjes of wat het wezen mag nog even op de gevoelige plaat vastgelegd te hebben gaan we voor de koffie en koek als afronding van deze fraaie wandeling. Waarbij we leuk bezoek krijgen:

Inmiddels moet ik nog even vertellen dat het gewijde Mergelzand uit Zuid Limburg dienst is gaan doen en als strooisel rond twee huizen die verkocht dienen te worden nu Jupiter in Kreeft staat. Uiteraard ga ik er ook wat van rond de Moonlodge strooien; in eerste instantie lijkt de ervaring van mevrouw Appeltaart (Leuk optrekje aan de Eikenlaan 8 te Ruurlo) krek dezelfde als die van mevrouw Jantine (prachtig verbouwde boerderij met legio mogelijkheden en Engelse tuin),

in eerste instantie dus:

Ik heb bijna alles verstrooid rond het huis. Ik deed het in stille meditatie. Op het moment dat ik het verstrooide, zag ik een lichtgordijn. Mijn huis beschermen!

 Ik heb nog iets over omdat ik het gevoel heb binnenkort weer voor iets te mogen strooien. Ik voel vanzelf wanneer.

Ik vind het heel apart, want ook ik voel me lichtgevuld na deze actie. En als ik me afstem op het huis, zie ik het in een lichtsluier.

  Ik heb geen idee of dit huis nu sneller verkocht gaat worden, maar strooide wel met die intentie, al draaide dat snel naar lichtsluier. De volgende strooibeurt hou ik de snelle verhuiswens even wat langer vast.

EN DAN KOMT DE TWEEDE INSTANTIE:

Vervolg strooien gewijd leemzand.

De laatste tijd bespeur ik bij mijzelf een toenemend 'houden van dit huis met tuin". Het verbaast me zeer, want het gevoel was meestal 'ik wil hier weg'! en dat gevoel komt dagelijks wel een paar keer omhoog. Maar vanochtend was ik weer gecharmeerd van dit huis met tuin... raar gevoel....


Vanochtend ging ik pardoes in de voortuin bezig. En ik zie Lizzie ineens de straat oplopen en verder... dat doet ze NOOIT! Als ik haar roep kijkt ze even maar ze komt niet. Wat later komt Tinie eraan en die gaat pontificaal op het paadje richting voordeur zitten. Gewoon rustig zitten. Ik heb beide poezen wel eens aan de voorkant zien lopen, maar zoals nu verbaast me wel.

En ineens dacht ik: als het niet verkocht wordt, soit. Ik heb een prachtige tuin en dito huis......


terug naar de indexpagina - volgende wandeling

Dan stuurde Sophia nog een leuke link, die je wel even bezig zou kunnen houden:
..
Make a Free Website with Yola.