Het Haveke, Eefde, middun inut dorrup, zondag 5 augustus 2012

Sophia had me uitgenodigd om te gaan fietsen, ze had nog een oude fiets in de schuur en die laten oppoetsen door haar kleindochter. Hier neem ik een foto van het zeer vooruitstrevende dak vol sedum waar je op uitkijkt vanaf haar balkon gelegen aan een riviertje zoals je rechts kunt zien

we fietsen eerst even naar "Het Haveke", een opengesteld particulier landgoed midden in het dorp Eefde. Ik was oorspronkelijk in de veronderstelling dat we even de kippen gingen voeren, Sophia had een vakantiebaantje zeg maar, of anders gezegd, M uit Eefde heeft hier een soort Anastasia tuin met kippen maar M uit Eefde was op vakantie; Sophia had ook gezegd dat er hier veel oude bomen stonden, die zouden we dan ook even bekijken. Toen we eenmaal aangekomen waren had ik al rugpijn van het lage fietsje, dus we bleven op dit terrein en hebben geen verdere fietstocht gemaakt. Maar, wat een verrassing bleek dit landgoedje ""midden in het dorp"" te zijn!!!

dus eerst maar even de kippen gevoerd.

het begon al meteen goed met die oude bomen. Ooit een beuk gezien met inscripties van zichzelf? Hieroglyfen zeg maar? Aan het eind fotografeerden we er nog een, ik zet de foto's er hier meteen bij:

links de bovenkant van de boom, indrukwekkend he al die symbolen door de boom zelf gemaakt.

die linkerboom moet een soort kunst voorstellen en rechts: ze hebben hier ook sterrenmos!

het leuke koepeltje leek zeer geschikt voor vergaderingen. Op de terugweg, toen het eventjes begon te miezeren, hebben we hier nog gefilosofeerd. 

in de verte het landhuis, de boom is meen ik een tamme kastanje, als ik het me goed herinner, en ik heb er even tegen aan gestaan (wordt vervolgd).

kijk toch eens wat een indrukwekkende Beuk, die vraagt er inderdaad om om eens even tegen aan te gaan staan

als we dit beukenlaantje linksaf naar het landhuis door wandelen , ervaar ik een absurd hoge energie. Ik vraag Sophia of de eigenaresse van dit landgoed misschien ook erg spiritueel is? Ze stelt het domein per slot van rekening ook open voor wandelaars. Maar ze wist het niet precies.  Ze woont hier nu een paar jaren, heeft het georven, en komt oorspronkelijk uit (Oost?-) Duitsland. Of misschien zijn het de tuinlieden, want er wordt wel goed gezorgd voor de natuur hier. Tjonge zeg, zo'n verborgen oase midden in het dorp, ik ben er stil van.

aan het eind gaan we de hoek om naar rechts (zoals je kunt zien) en wat de boomstronk betreft: let op de zwam rechts onder, die weer dezelfde kleuren heeft als de boomstronk zelf waarmee hij in osmose leeft of anders gezegd, waarvan hij de stoffen in zich opneemt.

kijk nou toch,  wat een bijzondere bomen.

ik blijf zwaar onder de indruk van de bomenpracht hier, overigens had ik een regendruppel midden op de camera, die rondjes overal zijn geen orbs:-)

het bankje werd afgekeurd, te nat namelijk

na nog een boom die je aan een arboretum doet denken komen we bij een vijver vol algen waar je ook maar niet zo in zou willen pootjebaden

als we vervolgens een stel indrukwekkende eiken tegenkomen en ik een bankje zie waar een eik zelfs de rugleuning van is weet ik het zeker, dit landgoed gaat 1 van mijn sterrensjamaanroutes worden (hoofdstuk 6 van het boek). Sophia geeft de eik linksboven trouwens liefde en vraagt mij of ik Eik wel eens wat geef in plaats van alleen maar te vragen. Maar bij  Eik is geven en iets ontvangen hetzelfde, de overvloed van de Eik wil juist weggeven worden, Eik wordt blij als je hem voor een hoger doel in zet, daarmee geef je de boom zijn hogere functie terug! 

het is hier werkelijk de perfecte plek voor een meditatie, want terwijl je kunt leunen met rechte rug (bij meditaties moet je rug recht zijn, verbonden in 1 lijn met de kosmos) tegen de eik, krijg je meteen een oplawaai van eik-energie toegevoegd:-)

we wandelen verder naar de uithoeken van het landgoed en maken een klein rondje rond die vijver als we weer terugkeren 

hoofdstuk 2: Kunst

en dit ook

  

dan begint het een beetje te regenen en we gaan het filosofiehutje in. Daar gebeuren 2 dingen. De akoestiek is er dermate mooi dat ik acuut een soortement mantra begin te zingen (komt natuurlijk omdat ik op de heenweg vlak bij tegen een tamme kastanje aan had geleund... ), "Door of my Heart, open wide (en daarna weet ik de tekst niet meer). Maar Sophia wou perse een Nederlandstlaige mantra dus we doen krakkemikkig en wel een poging met z'n twee├źn: Deur van mijn hart, open wijd en (de tekst daarna weet ik ook niet meer). Omdat we allebei niet echt van die heel engelachtige geluiden voortbrengen, gaan we over tot de filosofie van de dag. Sophia gelooft namelijk niet in dualiteit, dwz niet in de dualiteit van bijvoorbeeld goed en slecht en trouwens ueberhaupt niet in dualiteit. Volgens haar is de toekomst van de aarde een groot harmonieus non-dualistisch iets, waarop ik uiteenzet dat voor de aarde om te bestaan, we sowieso al de dualiteit van bijv. licht en donker, dag en nacht hebben. Maar ook dat zou ophouden zegt Sophia. Ja, maar dat kan alleen als de hele aarde ophoudt bestaan, werp ik nog (tevergeefs) tegen. Het lot van elk mens zal wel degelijk non-dualistisch zijn, zo'n verlichtingsmoment kan echter maar een fractie van een seconde (of zo) plaatsvinden, wellicht iets langer.. maar dan ben je wel van de wereld af, en bij de dood ontstijgt ieder mens de dualiteit en kan vast in een hemels non dualistisch paradijs komen. Reincarnatie zou opnieuw de ontmoeting met de dualiteit betekenen.  Dualiteit is een natuurwet die voortbestaan garandeert. We werden het niet eens. Hoe dualistisch:-)  Zeg Sophia, misschien schrijf ik hier wel over in hoofdstuk 6, misschien ook niet, wil je er nog wat aan toevoegen?

de regen stelde niet veel voor, dus we gaan maar eens verder, langs een flatgebouw voor holbewoners, en daarna weer op de fiets terug. Ik was in ieder geval diep onder de indruk van deze wandeling. Deels misschien ook wel omdat ik er geen enkele verwachting van had. Als je namelijk in een staat bent zonder verwachting, neem je veel meer waar, niet langer gekleurd door je verwachtingen, je loopt dan wakkerder rond. 

Uh, Sophia, is dit wat voor marktplaats? Ik heb geen hogere resolutie bewaard. Momenteel bij de Lidl of zo voor 199,00 euro. exemplaar hierboven slechts 145,00 euro inclusief picknickmand

terug naar de index - volgende wandeling

.

.

Make a Free Website with Yola.