Het Merkske (slot),  woensdag 19 februari 2014
.
.
Dit is in zoverre het slot van de Merkske-wandelingen, dat ik nu alle routes er rondom gehad heb. De volgende keer als ik uit Belgie vertrek en wederom via Baarle-Nassau rijd, gaan we nieuwe gebieden verkennen. Wel heel opvallend dat het pas de laatste route is waar ik het Merkske dan echt helemaal tegenkom op een manier dat je er ook bij mag (of zou mogen). Omdat er in de Vallei van het Merkse best heel bijzondere kruiden voorkomen, en omdat het kruidenseizoen stilletjes aan gaat aanbreken, zal ik hier in de buurt heus nog wel eens vaker wandelen.
.
.
.
Ik parkeerde bij knooppunt 77 en je kunt meteen al zien dat het de dagen ervoor flink geregend had.
.
.
en jawel hoor, links zie ik het riviertje de Merkske al meanderen.
.
.
Oef, daar moest ik even langs zien te komen. Bij de foto rechts ben ik er al langs gekomen en neem ik een foto achteromkijkend.
.
.
Aan weerszijden van de weg was het ook maar een natte boel.
.
.
Daarna volgde er een klein meertje of groot vennetje, wat je wilt, waarna de weg naar links afboog met een stel tuinkassen in de verte.
.
.
Bij de volgende kruising kon ik rechtsaf (te kaal), rechtdoor (naar de saaie tuinkassen), of links het wandelpad nummer 38 op. Die pijl wijst toch echt naar links of niet soms? Het wandelpad zou namelijk doodlopen...
.
.
Maar voorlopig kon ik nog wel even verder. Ik loop langs de toegang dan wel achterkant van het kleine meertje of grote vennetje zoals je ziet.
.
.
de foto links is in mijn bomenalbum gekomen omdat hij vooral op groot formaat erg mooi is.
.
.
ha, we komen weer stromend water tegen, al was het een klein stroompje:-)
.
.
Na het hek ga ik rechtsaf.
links is foto #22, maar foto 23 is eigenlijk mooier.
.
Had ik al over tappen verteld? De avond voor deze wandeling had ik het voor de computer gedaan en de energiebanen gewoon gevoeld. Ik doe het nog een keer bij deze boom maar kreeg hier alleen maar energie onder de voeten.
.
doorlopend zie ik nog een vennetje en het stroompje rechts liet zien dat het water hier ijzerhoudend is. Misschien lag er wel een oud metalen ding ergens verderop in hoor.
.
.
En jawel hoor, hier wordt het pad afgesloten. Ik ga terug om een ander zijpad in te gaan, per slot was dit wandelpad # 38.
.
Dat lijdt naar nog een vennetje, maar het pad stopt hier eigenlijk ook. Tja, dan maar terug.
.
.
En op die terugweg doe ik de brem nog even aan. Hoe petieterig het er ook uit ziet, de energie was als vanouds, bijna bedwelmend.
.
.
foto #33: een dode boomstronk, hoe treffend voor #33. Ik zie nog een pad rechts waar ik ook maar eens even in ga.
.
.
Dat pad leidt in de verte naar het Merkske, maar dat doe ik nog wel eens bij mooi zonnig weer. Nu moet ik nog even terug zien te komen langs het water.
.
Het bruggetje waaronder het Merkske doorstroomt naar de andere kant.
En ik budgethuppeltrut hierna terug naar het andere land.
De video hieronder (ingestuurd door Gonda) gaat over een BDE met indrukwekkende resultaten, de vrouw is absoluut verlicht geraakt. Het deed me denken aan de periode van mijn eigen euforie, toen ik buiten zo'n borstkankeronderzoekswagen zag op het stationsplein, ik een roos plukte, naar binnen ging, en tegen de mensen daar zei: Liefde is het enige dat kanker geneest, hou op met die onderzoeken.
Uiteraard dachten ze dat ik gek was.
Heel mooi in de video verderop is hoe onze wereld vanuit blindheid gecocreeerd wordt, erg lastig vind ik dat zelf trouwens:-)
.
 
Bij Drogisterij.net zijn er vanaf 20,00 euro geen verzendkosten. Bij 50 euro kun je een stappenteller ontvangen met de actiecode stappenteller14
..
  
Make a Free Website with Yola.