Hobelmansdijk, maandag 24 februari 2014
.
.
Ha, afgelopen maandagochtend scheen de zon geweldig, en ik had een date met een leuke vent! We parkeerden volgens afspraak beiden bij de kruising Wolfersveenweg/Hobelsmansdijk. Er naar toe rijdend kwam ik er achter dat er zowaar een heus gehucht bestaat dat Wolfersveen heet. Drie huizen en een paardestal of zo, EN, een leuk dorpsschooltje!
.
.
Die leuke vent wist wel waar we hier moesten wandelen, maar hij had wel boswachterskarma, zou later blijken.
.
.
Ik vond het hier meteen al schitterend mooi, en de door ons meegenomen hondjes ook.
.
.
Op de linker foto lijkt het wel of ik jeetwee aan de lijn heb, maar niets is minder waar. Dat zou pas later komen.
.
.
Indianen (Douglassparren) hebben altijd rare namen, maar deze antwoordde uitermate vrolijk, toen ik hem vroeg wie hij was, dat zijn naam "Zwaar-op-de-Hand" was. Wel, daar voelde ik niets van, hij nam me in het ootje.
.
.
hondje Emzessentwintig heeft een schutkleur, hondje jeetwee niet.
.
.
Even overwegen we hier in te gaan omdat het bordje zich nogal schuil hield en we zouden kunnen doen alsof we het niet gezien hadden. Maar stel je voor zeg, dat we met twee loslopende honden een boswachter tegen zouden komen. We deden het dus niet en gingen braaf het andere pad in. En dat was een goede beslissing, kwamen we later achter.
.
.
Zo doorwandelend keuvelen we wat over het boswachterskarma uit een jeugdig verleden van mijn date, en komen we langs het TWEEDE huis waar ik wel geboren had willen worden: midden in de natuur met uitzicht op een stuk hei, prachtig!.
.
.
Dit pad kruiste dus een heerlijk stuk hei.
.
.
we wandelen eens verder.
.
.
Dan komen we een bankje tegen en nietsvermoedend kletsen we er daarop  een eind op los, terwijl er dan opeens een boswachter aan komt die ons vriendelijk verzoekt de honden aan den leiband te doen. Want er zouden hier drachtige reeen rondlopen en die kunnen er niet tegen opgejaagd te worden. Hij vroeg het zo vriendelijk en trouwens ook met een goede reden (want als jeetwee een ree in de smiezen krijgt), dat we terstond aan zijn verzoek gevolg gaven.
.
.
je ziet het, de beestjes gaan aan de lijn.
.
.
je ziet het, niet zonder enig verzet.
.
.
Aldus aangelijnd lopen de hondjes en wij zelf langs een heel groen stuk gras. Lekker in het zonnetje.
.
.
Dan vraag ik de Beuk op de rechterfoto of er nog een kans bestaat dat we de boswachter weer tegenkomen. "Nee hoor," zegt Beuk, "de kust is veilig". Dus ontdoen we de hondjes weer van hun respectievelijke leibanden.
.
.
Edoch, vrij snel daarna, zien we een serie van 6 of 7 reeen in de verte hollen! En dan doen we de honden geheel vrijwillig wederom aan den leiband.
.
.
Op de "grote" weg konden ze wel weer los, We doen nog even een bankje om de hoek bij de auto's en daar zie ik een grote pier bij mijn voeten.
.
.
Op de linkerfoto een nadere blik op de Leiband van emzessentwintig. En over de rechterfoto, een vraag. Heeft iemand van jullie wel eens zo iets gezien? Steentjes geknoopt aan een takje, en opgehangen in de bomen?  Zo ja, wat betekent dat?
Jeedrie stuurde die foto in en was er helemaal van ontdaan. Alhoewel ik het zelf er wel leuk uit vind zien, zou ik er misschien ook enigermate van ontdaan zijn, als ik zo iets des ochtends maar zo in een boom in mijn  tuin zou vinden. Want dat gebeurde haar, ze vond ze pardoes opeens hangen in een boom in haar tuin. Er gebeuren vreemde dingen daar:-)
.

.

Ik doe dit hier links met mijn ruggengraat, maar we gaan dus even van de Achterhoek naar Antwerpen. Ik moet die kathedraal daar nodig eens bezoeken!

(Ingestuurd door Ronnie)


adres: Groenplaats 21, Antwerpen, 33 min. vanaf Gooreind, parkeren Ernest van Dijckkaai kruising Haverstraat?????


NOG IETS LEUKS: "trek een bomenkaart": KLIK HIER Het is meer een boom uitkiezen dan een kaart trekken hoor. (Engelstalig)
..
  
Make a Free Website with Yola.