HOOGCRUTS, maandag 27 en NOORBEEK, dinsdag 28 mei 2013
Nadat ik in Belgie, en de achterlanden van Hoogcruts rondgetourd had omdat de tomtom je niet goed afzet, en dan mijn eigen papiertje eens goed las en er aldus alsnog kwam, en alsnog een uur te vroeg was, ging de wandeling maar eens in Hoogcruts, te beginnen bij het kruis op het kruispunt van Hoogcruts. (Hoogcruts stelt verder ook niet veel voor, er is een kruis, een restaurant dat alleen open is tijdens het weekend, een toffe aardbeienwinkel waar het weer de volgende dag mij verhinderde om een nieuwe lading te halen nadat we Hanneke';s voorraad opgepeuzeld hadden, onze bungalows en nog een camping ergens. That's it.

Plus natuurlijk het wonderschone limburgse uitzicht vanaf dat kruispunt zoals hieronder
het rijwielpad richting Noorbeek veranderde al gauw in een grappig wandelpaadje
ereprijs en leuke koeien
alweer op de terugweg, zo ongeveer de plek waar de tomtom je doet stoppen met Bestemming Bereikt, en dan kijk je eens om je heen en vraagt je af waar je nu beland bent, er is niets, alleen groen.
maar de meesten arriveerden toch uiteindelijk wel,
en na een exquise tomaten/basilicum soepje volgens oud recept van mijn oma, klaargemaakt door Annemie en persoonlijk door mij nog van wat vers basilicumblad voorzien, hadden we onze eerste sessie, te weten een astrologische Wie van de Drie. Men kreeg de horoscopen van drie mensen en men kon vragen stellen aan die mensen, twee daarvan in beeld links op de pagina, die alleen met ja of nee beantwoord mochten worden, vragen nav de horoscoop. Een leek in het spelen van dergelijke spelletjes denkt misschien dat dat makkelijk is, maar niets is minder waar, weet ik ook uit eigen ervaring. Aldus kon de een na de ander de oplossing indienen en iedereen had het fout. Tot Tony, rechts onder in beeld, bij haar tweede poging om het te raden uiteindelijk raak schoot en daarmee de hoofdprijs, een schattig oranje herdenkingswillempje van de Albert Heijn, in ontvangst kon nemen, met de titel Koninklijke Horoscopenrader.
Daarna gingen we hartenjagen tot het donker werd en we niets meer zagen buiten.
De volgende dag was het stralend weer en vertrokken we naar Noorbeek voor onze eerste wandeling uitgezet door Annemie. Het was een prachtige wandeling, ik had mijn fototoestel vergeten, maar miss plutonia en miss jacqueline stuurden hun foto's op.
dit is de sint Brigida kerk die we eerst bezochten, met een meiboom op de voorgrond.

na een korte meditatie aldaar
geef ik een Preek geef over de asteroide Pallas.
en zeer tot grote vreugde maar niet heus, van enkele energieke wandelaars, stopte ik bij elk bankje onderweg om de individuele Pallas positie in ieders horoscoop uit te leggen. Op het hoogste punt keken we naar het dorpje beneden ons en uitgerekend die persoon had een Pallassymbool van leren met meer afstand naar de wereld te kijken. Op dat moment was het slaperige gehucht Noorbeek, zo in de verte, dus "de wereld`.
Die persoon zit als ik het me goed herinner in het midden. Rechts de pallasbespreking van Madonna
onderweg genoten we van de prachtigste vergezichten
en route komen we langs een wijngaard
van het kruis links zie je alleen de beentjes van jezus, het was wel boeiend om hier de pallas te bespreken van miss plutonia zelf, die een symbool kreeg van het maken van een altaar, en het pad te vervolgen in haar leven - iets in die geest, maar dus wel bij een altaar een bankje, of altaar, nou ja, zo iets dan.
gelukkig had jacqueline nog wel een foto gemaakt van deze sacred shrine in zijn totaliteit
de pallas bespreking van Annemie
en dan gaan we weer op een typisch Annemie avontuur, we moeten met zijn alleen een hekje door om door een groot weiland vol koeien, kalfjes en stieren te lopen, we hielden onze adem in, maar gelukkig ging alles goed:-
na de wandeling dronken we koffie bij fletcher, en doe ik het onderweg geplukte kruid op mijn broodje met kaas,  iedereen had namelijk een lunch mee moeten nemen, maar de rest had het onderweg al opgepeuzeld en zullen er dus nooit achter komen hoe lekker dat is, om zoals hier bijv look zonder look op je broodje te doen. Miss plutonia, wonende te rotterdam, normaliter, stuurde deze foto dan ook in, onder de titel Broodje Gezond.
toen we met de auto terugreden, deden we eerst nog een naburig dorpje aan alwaar midden in het dorp bij een kerk een Lourdesgrot gebouwd was. De energie was er enorm, de kerk en de grot zijn zonder twijfel gebouwd op een hoog/energetische lijn, een oud heiligdom van voor de tijd dat er kerken gebouwd werden.
s avonds wou Tony ook nog een vuurtje stoken maar helaas kon dat niet bij onze bungalows, dus hieronder speciaal voor haar:
.
.
Make a Free Website with Yola.