HOUTHEM SINT-GERLACH, woensdag 21-8-2013
.
Toen we hier in mei waren kon je de boomstronken nog zien, maar ze zijn weer uitgelopen, het blijken kastanjebomen geweest te zijn. De energie was er desalniettemin nog steeds enorm voelbaar, vooral in de voeten dus.
Zoals al vermeld, zat de kerk des ochtends dicht. Deze Eik antwoordde op mijn vraag, voordat we de Ingendael wandeling deden,dat de kerk die middag nog open zou gaan. Dat klopte. Maar hij zei ook dat de deur dicht zat omdat er iemand ziek was. En dat klopte niet, want dat heb ik s middags nagevraagd en de meneer die het graf van de boomheilige en alles daaromheen bewaakt verteld wat de Eik zei. Ik bedoel, als je in het heiligdom van een boomheilige bent dan zullen ze dat toch niet vreemd vinden dat je met eiken communiceert of niet soms? Dat vond hij dan ook niet, maar er was gewoon iemand op vakantie.
Je hebt de foto's misschien al eens eerder gezien, want dit is al de derde keer dat ik hier ben; deze keer vond ik wel de mooiste beleving (wordt vervolgd)
Ik goot nog een paar druppels gewijd water in mijn waterflesje, niet te veel, want dat stilstaande water in die kan vertrouw ik voor geen cent, het druppelde ook maar met moeite uit het kraantje. Niet langer gedraald, op naar het doel.
Anders dan de vorige keren ging ik deze keer aan de linkerkant van het gewijde zand onder het graf zitten, bij een schildering over hoe Gerlachus door de duivel verleid wordt..
M1 schepte een paar zakjes gewijd zand, ze had de bouw van haar hutje destijds al sterk bevorderd door de bouwplaats te omringen met het lichtgevende zand. Binnenkort is het hutje klaar en kan ze het inwijden met een nieuwe lading.
Nou, meer foto's heb ik niet van dit bezoek. De buit hierboven fotografeerde ik bij thuiskomst. De middelste rij : het gewijde zand, de onderste rij het mergelzand uit de rotswand er in de buurt, en in het doosje de voorraad die ik nog had.Ik had er een verrukkelijke meditatie, overigens ook na het scheppen van drie zakjes zand (voor de verkoop van een hutje in Ruurlo, een hutje in Aalten, en een hutje in Gooreind-Belgie.
Tijdens de meditatie waar ik opnieuw sterk contact maakte met mijn beeld van de boomheilige Gerlachus, voelde ik een enorme stijging van bewustzijn, ik keek op een gegeven moment van boven naar de wereld, was niet meer in het wereldse, en tegelijkertijd werd ik veel milder gestemd jegens de mensen. Toen ik M1 daarvan vertelde herinnerde ze ze zich dat ik bij de eerste meditatie die ik hier hield hetzelfde had. Dat was waar ook!
In het tweede deel van de meditatie kreeg ik zin om een plekje te scheppen in mijn Lochemse tuin, met een stenen altaar, om buiten te mediteren. Maar hoe ik alle hoekjes en gaten van de tuin ook visualiseerde, ik kon geen plek ervoor verzinnen.
En toen deed de heilige Gerlachus zijn werk.
ER GEBEURDE EEN WONDER! Bij thuiskomst was de plek geschapen!!!!!!!
ik geloofde mijn ogen niet toen ik thuiskwam, er was een keurig aangeharkt paadje met leuke bloempjes bij de ingang naar een open plek erachter...
links ervan was de inham naar wat het tempelcomplex der tuin gaat worden en rechts ervan kan een medicijnwieletje!
De heilige Gerlachus had klaarblijkelijk iets ingefluisterd in Suze, want die heeft de enorme stapel takken die hier manshoog lagen geknipt, gesorteerd, en verplaatst zodat het precies juiste plekje vrij kwam. Terwijl ik weg was. Wat een geschenk! Een groot sextiel waardig want dat stond onlangs weer eens aan de hemel.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.