Kalmthoutse Hei, vrijdag 12 oktober

Alweer een hondje, Robbie, die de dag van zijn leven had. Eigenaresse H was helemaal uit de Bollenstreek gekomen, samen met vriend, die mijn keukenvloer repareerde terwijl wij aan de wandel gingen.

hieronder allemaal dezelfde fungi als bij mijn houtsnippers, dit waren houtsnippers van de al weer een paar jaar geleden omgezaagde Corsicaanse dennen..

kijk toch wat een leuk hondje! 

hier en daar was het nog wel drassig op de kalmthoutse hei

dan komen we bij het ven aan, de Putse Moer geheten met bankje nummer 2

en uitzicht op het ven

we gaan door naar het Van Ganzenven en treffen de eerste verbrande bomen aan

en de tweede, en de derde

aan de foto te zien sta ik hier tegen een van de vele zeldzame eiken aan op de kalmthoutse hei druk aan het orakelen of zo (zie link onderaan voor het bijbehorende hoofdstuk in Het Boek)

we lopen door

en held op sokken die ik ben, dichterbij durf ik niet te komen bij links, het hutje waar ik woonde en rechts de toegangspoort naar Oasis, ik had geen zin in ontmoetingen met bepaalde personen

het derde bankje, bij het Van Ganzenven:-)

ook hier sta ik tegen een Eik aan

en wel deze

we treffen zowaar nog bloeiende hei

alsmede een of ander kunstzinnig iets

alsmede vliegenzwammen

op een klein paadje

H had erg veel belangstelling voor de mossen die hier waren, ik had har nog de link beloofd naar alle soorten in Nederland, die kun je hier vinden: http://desterrensjamaan.yolasite.com/5--het-sterrenmos-medicijn.php (klik op de link verspreidingsatlas)

En het hoofdstukje dat bij deze wandeling hoort: http://desterrensjamaan.yolasite.com/kalmthoutse-hei.php

 OPROEP

Op donderdag 9 mei 2013, Hemelvaartsdag, gaan Suze  & ik een ZAAIwalkworkshop houden. 's ochtends gaan we een mooie walk maken en aan het eind bloemzaadjes strooien in het wild, en s middags na de eenvoudige lunch gaan we iets astrologisch doen over zaaien en oogsten in de horoscoop. De oproep geldt de benodigde bloemzaadjes.... als ik je nog zie voor 9 mei en je hebt nog zaadjes in de tuin (of vindt die nog tijdens je wandelingen, ) hou ik me aanbevolen!

 en deze leuke video werd ook door Suze ingestuurd. De advertentie eronder = VERPLAATST naar onderaan de shopping pagina, tab bovenaan,  geldt zowel voor Belgie als NL, eindelijk zie ik eens brievenbussen die ik hier in de Moonlodge wel zou kunnen gebruiken dat wil zeggen, met een staander.

.


.

Make a Free Website with Yola.