NOG MEER TAMME KASTANJES- zaterdag 20 oktober 2012
ik had zo gesmikkeld van die tamme kastanjes dat ik zaterdag opnieuw een lading ging halen, kastanjes die ik echter mee heb genomen naar Nederland en NOG niet heb gegeten, alsof drie avonden tamme kastanjes eten ook wel weer genoeg is voor een jaar.  Dit keer wilde ik ook een nieuw paadje verkennen, rechtsaf vanaf het grotere ingangspad:
en net toen ik dacht dat het hier wel een geschikte plek was voor een boscirkel als er niet zo veel beukenblaadjes zouden liggen, ontdek ik dat de nonnen al een boscirkel gemaakt hadden...beukenbladproof!
we gaan de hoek om naar links, op de hoek lagen weer flink wat tamme kastanjes
we zijn nog niet in het paddestoelenlaantje maar de vliegenzwammen staan er hier ook al fraai bij. Het bankje sla ik over (je kunt wel aan de gang blijven met de bankjes op dit terrein)
dan kom ik langs een prachtige beuk
even de oogst fotograferen op een passende sokkel
dan sla ik wederom een nieuw paadje in
en zie in de verte een eekhoorntje dat ik probeer te vangen met de camera, hij was lekker aan het peuzelen, als ik hieronder links verderloop, zie ik rechts prachtige zachte herfsttinten
dan komen we in het paddestoelenlaantje, zo genoemd omdat het er stikt van de paddestoelen, een compilatie:
ik kom ook nog langs een nieuwsgierige koei en het paadje loopt door naar de kerk, zeg maar:
ik zie nog net op tijd hier links onder dat het om gewone kastanjes gaat, bijna had ik ze onnadenkend tussen de tamme kastanjes gestopt. Via een geheim nonnenpaadje verlaat ik het terrein
het was voorlopig de laatste wandeling in Belgie. Bij Hugo kreeg ik die week nog cederthee te drinken, hij had er echter andere kruiden bij gedaan en honing zodat ik niet echt goed kon proeven hoe cederthee smaakt, en als ik de video hieronder moet geloven (en dat doe ik), had hij het ook nog op de verkeerde manier gezet, ik ga de thee hieronder zo snel mogelijk proberen te maken!! Als super vitamine C bron, niet dat ik bang ben voor scheurbuik (waar ze het hier over heeft), maar ze laat wel zien hoe je een enorm vitamine C rijke thee kunt maken van dennennaalden.
JvanE is onlangs ook naar de Externsteine geweest!!, en stuurde ook nog even een heel leuke link:
http://www.leylijnen.com/index.htm
\

terug naar de indexpagina - volgende pagina

.
Make a Free Website with Yola.