KEVELAER, donderdag 7 november 2013
.

In de stromende regen reden we verder noordwaarts, via Duitsland. De lunch gebruikten we met echte Duitse Torten, hier een lichtelijk mislukte foto ervan:-)

We navigeerden op de kaart, want de tomtom doet het bij mij alleen maar in de Benelux, maar moeders was een voortreffelijke kaartlezeres. Ik had al gezien dat we langs het pelgrimsplaatsje Kevelaer zouden komen

.
waarvan jeedrie al eens voorgesteld had dat ik daar heen moest, dus nu kreeg ik de kans. Onderweg deed ik even een oproepje aan Sri Yukteswar om het in Kevelaer droog te houden daar aan de hemel en wonderbaarlijk genoeg, precies toen we daar aankwamen hield het wel zo'n beetje op met de motregen en toen we weer vertrokken begon het weer te plensen.
.

vanaf de parkeerplaats lopen we het leuke winkelstraatje in richting het centrum waar alle kerken en andere bedevaartsdingen zijn.

Daar zijn we dan al. Ik heb twee neefjes wiens overgrootouders hier nog een hotel hadden in die witte huizen achter die kerk, waar hun grootmoeder-zaliger opgroeide, maar ik betwijfel of die neefjes dat zelf weten, ik hoorde het van moeders. Ik vraag me zelfs af of A te R, moeder van die twee neefjes, dat wel weet:-)

Aan de zijkant van die kerk branden allemaal kaarsen

de binnenplaats van een kerk waar je kunt biechten. Ik heb niets op te biechten en indien wel vergeef ik mezelf wel, dus we gingen door naar de grote Kerk hier weer naast

alwaar een interessant symbool hangt

In de grote Kerk, waar bijna niemand was, hing een ongelooflijk sterke energie, het was genieten met een veel te korte meditatie.
Daarna gingen we eens even naar de kaarsenkerk.

en hier hing helemaal geen energie, ben benieuwd of jeedrie dat destijds ook zo ervaren heeft.

Dat gedoe met die kaarsen ontgaat me toch al zoals ik al eerder zei

Op het plein nog een mooie boom.

en ook op het plein het Mariakapelletje waar het heel druk was (en heel klein)

Het rijk versierde plafond aldaar,

maar moeders vluchtte zelfs weg vanwege de energie hier, die beviel haar niet.

Daarna tuften we naar huis en kwam ik er achter dat ik doordat we de snelweg gemeden hadden, maar de helft van de benzine hadden gebruikt dan op de heenweg... het Nieuwe Rijden was geboren...(wordt vervolgd)

 

Lijstje met snelle maagpijnremedies: http://allchtasites.webstarts.com/leukelijstjes.html


..

  
Make a Free Website with Yola.