De Knopkensthee-wandeling o.l.v. Hugo Pieters, zondag 17 maart 2013
Knopkensthee is een uitvinding van Hugo Pieters te Schilde, die het weer baseert op de Belgische uitvinding genaamd "gemmotherapie", uitgevonden door dr. Paul Henry, die het fytoembryotherapie noemde. Het gaat er eenvoudigweg om dat de knoppen en jonge scheuten van bomen en sommige heesters een hele waardevol genezende kracht bieden. De meeste kracht van een soort zit natuurlijk in de knop, vergelijk de kiemen van net ontkiemde groenten. Vorig jaar hadden we al genoten van de knopkensthee en dit jaar kregen we er een wandeling en bijbehorende uitleg bij van Hugo, hij had al heel wat knoppen uit zijn eigen biologische tuin verzameld om te laten zien:
we kregen ook allemaal een boekje Gemmotherapie van hem, iets waar ik als niet-Vlaamse nog nooit van gehoord had, dus ik was weer helemaal in mijn nopjes. Bij Gemmotherapie maken ze een maceraat van de knopjes die dan homeopathisch verdund worden, maar wij doen gemakkelijk en maken gewoon kruidenthee of liever gezegd, knopkensthee
Hieronder van l naar r: Ann, Ronnie, Hugo, An, Gonda, Linda, Carine, Hilde, Eliane, en An aan het genieten van de lunch in Hugo's keuken, terwijl ik, asociaal als ik ben, een ander boek over gemmotherapie mee naar buiten neem, en een glas overheerlijke knopkensthee.
We hadden allemaal ook al supergezond berkensap gedronken, en toen ik een kan op het terras zag staan, verwijderde ik de mier er in, want berkensap is licht zoetig, alhoewel het voor de rest naar lekker ijskoud water smaakt, en nuttigde er nog een glas van. Hugo zei dat dat sap buiten al weer een dag oud was en voor het badwater bedoeld was, want als het berkenwater niet helemaal vers meer is, kan het zurig worden. Maar deze was nog prima.  In de boom hangt een fles, daar moet je een mega trap voor hebben om er bij te komen trouwens
ik studeer verder in het boek
Dan beginnen we aan de wandeling
we kruipen eerst een kruip door sluip door paadje door
waar Hugo laat zien hoe hij in Canada ooit een tapkraantje had gekocht dat je zo in de boom steekt en waar het berkensap dan vanzelf in de emmer er onder druppelt.
dan vervolgen we de weg over het bruggetje nadat ik nog een knop in beeld heb gebracht
en ook hier knoppen. Hugo legt uit hoe we kunnen leren van de schapen en dieren in het algemeen
terwijl het niet-bange schaap  aan de schaapsmouw van An snuffelt, zegt Hugo dat de stokken rechts er pas1 dag lagen en hoe de pel (de bast) van jonge stokken zeer veel voedingsstoffen bevatten die de schapen dus opeten.
achter Hugo staat het wel-bange schaap en rechts weer knopkens in de boom
terwijl het wel-bange schaap vanuit een veilige verte toekijkt is het niet-bange schaap door de open gebleven poort gegaan om van al het goede in de tuin van Hugo te smikkelen. Carine er achter aan, maar kon hem (of haar()  niet terugdrijven en Hugo moest er met rammelend voer aan te pas komen om het schaap terug door de poort te lokken
de katjes zijn geen knopkens, het gaat om de knopkens
Inmiddels was het bange schaap naar een weitje erachter gevlucht. En wij komen langs een boom
met onderstaande takken met knoppen, rechts uitzicht op de paardenwei
we gaan weer terug en komen opnieuw knoppen tegen (het zal duidelijk zijn dat ik in het geheel niet onthouden heb om welke bomen het ging).
Kijk, dit is nou Linda D. Die doet aan tomatenmagie  Dat gaat als volgt: je neemt de zaadjes uit een tomaat, wast die goed en dept ze droog op keukenpapier. Daarna  kun je ze weer zaaien.  En komen er nieuwe tomatenplanten uit!
Zelf ben ik bezig met aardappelmagie. Geen idee of het lukt,  de uitgelopen piepers heb ik toen de vorst nog niet eens over was  in de grond gedaan..

Reactie van A te R wiens biotuin te koop is (open huis op 8 april) KLIK HIER -

Ik kan je melden dat ik aan pompoenmagie, courgettemagie,goudsbloemmagie, stokroosmagie en oostindische kersmagie doe. En inderdaad, het is vruchtzaaidag en heb net vandaag ook tomatenmagie toegepast! Rode

pepermagie en slabonenmagie.

Daarnaast doe ik aan aflegplanten. Je buigt een tak dicht bij de grond in de grond, zet er een pin over, na een jaar is dit geworteld en kun je het losmaken van de moederplant. Hup nieuwe bosbesplant.

Verder heb ik 2 opschottakjes vlakbij de appelboom eraf gesneden en in een potje gezet: ziedaar 2 nieuwe appelboompjes.


Op deze pagina  heb ik de geneeskrachtige werking van de boomknopjes bij elkaar gezet, evenals jonge scheuten, zo doen de jonge scheuten van de zilverspar wonderen bij rugpijn...  http://geneeskrachtigekruiden.webnode.nl/products/boomknoppen/

Leuk artikel over de voedselzandloper http://odenow.nl/ik-geloof-niet-in-dieten/#
en eveneens ingestuurd door A te R over de voortschrijdende onderdrukking (Pluto in Steenbok "hoog" aan de hemel, vierkant Uranus (vrijheid) die het onderspit delft, onder de horizon: (NL only)

terug naar de index- volgende wandeling

Om bhur bhuvaha svaha

Tat savitur varenyam

Bhargo devasya dhimahi

Dhiyo yonah prachodayat

.
.

.
Make a Free Website with Yola.