KRUIDEN OP DE HEIDE, zondag 14 juli 2013
Anita, die de egel gered had, wist een sluiproute naar de Hei hierachter. via het huisje van haar vriendin. Dus gingen wij langs mooie weefkunst naar het verboden weggetje waar ik eindeloos lang niet geweest was, niet had durven te komen. Maar het was zondag, na 1800 uur, dus we hadden niet het gevoel er door de militairen afgegooid te worden hetgeen ook inderdaad niet zo was.
links het sluipdoor weggetje en rechts : het eerste wat we zien op het verboden weggetje, mooi he?
kijk, dit is het verboden weggetje in beeld, een heerlijk weggetje vol kruiden om op te lopen. Het hondje is van de weefster.
s middags had ik de buurvrouw hier over de antisceptische eigenschappen geleerd bij insectenbeten van hondsdraf, ook erg goed tegen de jeuk trouwens.
Het ven hierboven is het Keienven
we plukken er weer wat van af op deze mooie route
volgens Suze is het schattige gele spul "kleine" klaver.
dan zijn we al op Traverse 1 en jawel hoor, wat vinden we hier? Het duizendguldenkruid!! In overvloed!! Maar ook iets wat ik nog nooit eerder heb gezien, trouwens, ik wist ook niet dat het zo'n klein plantje was, hier zowat op ware grootte agebeeld: ogentroost.
Ogentroost helpt ook bij BIJZIENDHEID!!........ Het kruid wordt ook gebruikt als hoestmiddel als de hoest gepaard gaat met het opgeven van slijm
Ook de drie anderen wistyen niet wat het kruid rechts boven was, hier trouwens vet onder de stof. Elke auto die langskomt zorgt voor een enorme stofwolk, gelukkig kwam er maar eentje langs tijdens onze wandeling
het moet ook al eventjes geleden zijn dat ik op mijn betonnen meditatieplek was want die bleek inmiddels helemaal in het groen gestoken, zelfs met sleutelbloem erbij (nu wist ik niet dat sleutelbloem sleutelbloem was maar ik leerde het hier van Suze).
terwijl ik met dit uitzicht even uitpuf fotografeer ik nog even de oogst tot nu toe, knoopkruid, zilverschoon, en dus duizendguldenkruid
rechts het duizendguldenkruid wat beter zichtbaar in de bloei, links wordt sleutelbloem geplukt
dit is inderdaad valse kamille. Het slootje rechts was mij nog nooit eerder opgevallen, mogelijk omdat het in het verleden droog stond
al sla je me dood (ahum), ik heb geen idee (meer) wat dit spul hierboven is, of misschien had ik het wel nooit:-)
dit is valse salie en op de terugweg zien we de triomfantelijke koningskaars die nog niet bloeit.
Dit zijn de potten johannesolie die Anita aan het maken is, ze heeft er al veel kinderen mee genezen van eczeem, haar recept: zo vaak mogelijk per dag smeren - niet in de zon ermee, en als de eczeem over is, nog een week langer smeren. Dus ik ben ook weer begonnen te smeren met als gevolg allemaal olie op mijn kleren elke dag:-) en ik kan niet zoveel smeren vanwege de zon.  S avonds zien we de eerste chemtrails weer, nu het zonnig is gaan worden.
 
ik kon geen youtube video vinden van Anita die zangeres is:-)
..
Make a Free Website with Yola.