landgoed 't Walfort, maandag 19 mei 2014
.
.
Mevrouw Appeltaart was jarig vandaag, dus gingen we appeltaart eten in Bredevoort.  Ze had haar verjaardag al met de familie gevierd op zondag, alwaar haar solaar des avonds inging, met Jupiter in Kreeft in 9: dus uitstapjes in eigen land hoorden er gewoon bij, op de solaardag zelf.

Ik heb geen flauw idee of de route enigszins klopt, hierboven op het kaartje, nou , enigszins zal wel, maar voor de rest.. ik zou het niet kunnen navertellen of opnieuw zelf kunnen lopen.
We zouden, zogenaamd, op de heenweg de korte route lopen, snel naar de koffie en de appeltaart, en, zogenaamd, op de terugweg de lange route.
.
we parkeerden vlak voor deze poort, en dan te bedenken dat ik het fototoestel van mevr Appeltaart heb gekregen en zij het moet doen met die vage dingen..
.
.
De parkeerplek bevond zich aan de Dennenoord.
.
.
Na wat kriskras lopen komen we al snel bij de huizen van "Zuid-Bredevoort" aan waar we aan het eind weer het bos in gaan.
.
.
Na een poosje komen we op de Walfortlaan. Het is hier mooi, maar we lopen ten zuiden van de doorgaande weg naar Aalten en dat rumoer hoor je hier wel.
.
.
De Walfortlaan leidt naar het "Landgoed" 't Walfort.
.
.
ik loop duidelijk weer achteraan, maar ja ik heb het druk, met plukken en fotograferen en meditatief wandelen en zo..
.
.
Tjonge, we blijken de "80 jarige oorlog" route  te lopen... wanneer was die ook weer?
.
.
Dan moeten we die doorgaande weg oversteken om in het centrum van Bredevoort te komen.
.
.
de korte route, ja ja..
.
.
dan komen we langs een leuk watertje waar we langs heen lopen.
.
.
foto 22 laat een leuk blauw bloempje zien, dat echter prikt, en foto 23 : het is maandag, er zijn mensen die werken.
.
.
Die prachtige bloemen stonden in de voortuin van iemand die woonde aan de Tramstraat.
.
.
we arriveren in "Bredevoort Boekenstad".
.
.
Hier schaf ik nog een exemplaar van het uitverkochte boek van Jonathan Clogstoun Willmot aan (Oosterse astrologie en westerse geneeskunde of andersom), voor 3,00 euro voor de liefhebber, (8 euro incl. verzending..)
.
.
De Ned. Hervormde kerk was weliswaar open maar het interieur nodigde niet bepaald uit tot een korte meditatie, dus op naar de koffie en de beste appeltaart in het land, in Middeleeuws Restaurant Bertram.
.
.
er worden even wat mensen gefotografeerd.
.
.
Na de koffie gaan we op zoek naar het huisje waar ik mijn zinnen op heb gezet, als de Moonlodge verkocht wordt. Nou, dit was het niet. We lopen naar rechts in plaats van naar links (mevr Appeltaart haalt die twee al sinds haar geboorte door elkaar), en komen langs de kruidentuin van Bredevoort.
.
.
we lopen nog in de richting van de graanmolen (verkeerde richting), maar als mevr Appeltaart terugkeert naar restaurant Bertram en de weg vraagt, komen we er al snel:
.
.
Dit is het huuske waar ik mijn zinnen op heb gezet, en hoop maar dat het niet verkocht wordt voor de Moonlodge verkocht is. Het ligt mooi dicht bij de grens, (van Duitsland), want ik wil NL uit kunnen, en het ligt nog dichter bij het appeltaartenrestaurant, waardoor mevr Appeltaart ongetwijfeld vaak op bezoek zal komen. Bovendien kunnen er dennenappels verkocht worden want de mensen zetten hun boeken en andere snuisterijen gewoon buiten, geld gooi je maar in de brievenbus, en wegwezen als al die toeristen er zijn in het weekend..:-)
.
.
.
Dan beginnen we nu aan de lange route terug, en besluiten dat het met veel bankjes helemaal prima is:-)
.
.
Welke weg we nu precies inliepen weet ik niet hoor.
.
.
maar dit was'm. We verlaten het asfalt al snel om een doodlopende weg (behalve voor fietsers) in te gaan.
.
.
we komen nog langs een monumentale wilg, en langs een Eik waar ik nog wat vragen aan stel, hij heeft een heel goede energie, dat wel.
,
.
we wandelen verder en passeren het water weer.
.
.
we komen weer aan op Landgoed t Walfort en wel op het mooiste deel van onze route, te beginnen met een bankje .
.
.
het pad waaraan het bankje lag.
.
.
dan wandelen we verder. Bij de T splitsing hadden we naar links kunnen gaan om een nog grotere route te nemen, maar we gaan naar rechts.
.
.
Hoera:-), na enige tijd volgt weer een leuk bankje!
.
.
We zitten met uitzicht op het water. Jeetwee kan kunstjes.
.
.
en daarna gaat'íe spelen met een stok zoals hondjes dat doen.
.
.
we wandelen eens verder, langs bomen en watertjes.
.
.
Aan de overkant van het water een mooie boerderij, ik weet niet meer zeker of dat het landgoed zelf is genomen van de zijkant.
.
.
Na het sprookjesachtige wit, kijk aan, al weer een bankje!!
.
.
waar we allemaal even uitpuffen.
.
.
en dit is dan het "landgoed" 't Walfort, een herenboerderij. Op de tekening rechts zoals het er vrvoeger uitzag (ietwat indrukwekkender).
.
.
we gaan na de Walfortlaan een of ander kruip door sluip door pad terug naar de parkeerplaats in.
.
.
Alwaar mevr. Appeltaart nog even boven op de brug gaat lopen. Thuisgekomen doe ik de vlierbessen in een theepot vol water  met stevia, en omdat hij te hoog is voor de koelkast, zet ik hem er even naast.  De volgende dag zie ik dat als je meikevers wilt vangen, je slechts vlierbloesems op water hoeft te doen, ze kruipen gewoon door de kleine opening naar binnen. Ik kon deze oogst dus weggooien.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.