de Maisbaardroute, lokaal, donderdag 24  juli 2014
.
.
We begonnen de dag met hetzelfde loopje naar de meditatieboomstam waar M2 links bovenop staat en rechts geduldig wacht tot ik klaar ben met niet-mediteren.
.
.
En dan gaan we wat later op de dag, het was nogal warm, het kleine paadje in even voorbij de Ossenbeltsdijk (P) waar in het verleden nogal wat hout te verzamelen was, een klein doodlopend paadje.
.
.
Daar pluk ik de eerste bosbessen. Het was te warm, dus we gaan weer naar huis. Thuis pluk ik de wolfspoot in mijn tuin kaal, en droog die, maar de wolfspootwandeling gaat nog volgen.
.
.
Links zien we M2 in zijn favoriete plekje tussen de klimop, in de tuin, en dan gaan we 's avonds voor de derde keer op stap, dezelfde route als de avond ervoor, maar dit keer zorg ik dat hij al gegeten heeft want anders zou hij maar zo weer willen omkeren na een paar honderd meter.
.
.
dan komen we bij het maisveld aan.
.
.
waar trouwens ook knopkruid staat wat ik al als groente gegeten heb. En daarnaast zien we baard van de mais, die ik ook gedroogd heb.

Baard van de mais.


Gunstig voor de gal. Vochtafdrijvend zonder mineralen af te voeren. Kalmerend. Ontgiftend. Bloedzuiverend.


Specifiek: helpt bij reuma en jicht, bij bedplassen, problemen met de urinewegen. Het bedaart een niersteenkoliek of pijn van blaasontstekingen. Helpt bij besmettelijke ziekten. Verlicht de taak van de lever en het hart. Een kuur van 3 weken is ook voor gezonde mensen heel goed.


Gebruik: een flinke handvol gedroogde maisbaard van biologische teelt overgieten met 1 liter heet water, 10 minuten laten trekken. Per dag 3-5 kopjes drinken, drie weken lang (en dan een week stoppen).

Kan toegevoegd aan reumakruiden.

© sacred herbs – Gorssel

Aperitiefhapje: bak de haren in een oven op 180 graden 2-3 minuten!

.

.
dan gaan we verder tegenover het maisveld, het bospaadje in.
.
.
alwaar een meditatiebankje staat.
.
.
en als we terugkeren en alweer aan het begin van de Dwarszandweg zijn heeft M2 gelukkig het konijn niet in de gaten dat de weg over rende maar niet verder kon vanwege een gaas-afzetting.
Ik neem hem snel mee naar huis.
Op naar het volgende avontuur.
.
.
er komt geen rivier aan te pas in deze wandeling, maar goed, ik had even een leuk muziekje nodig.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.