NOORDHEUVEL & nieuwe zeedenvindplaats langs de Ertboringerweg, op een snikhete zondagochtend, te weten die van 20 juli 2013
we parkeerden verkeerd (leek het) en moesten langs de Ertboringerzandweg, waar de woonplaats bleek te zijn van de roofvogels die ik al eens tentoongesteld gezien had op de kloostergronden. Tenminste, de uil. Een arend (?) had ik nog nooit eerder in mijn leven gezien!
dit is dan die Ertboringerzandweg, het was trouwens weer een bloedhete dag, vandaar dat we het enige bos opzochten dat Gooreind rijk is, buiten de kloostergronden dan.
we lopen een klein stukje langs een weggetje dat ik nog niet eerder gegaan was, de schaapjes had ik ook nog nooit eerder gezien, ze lagen dicht tegen de heg aan om wat schaduw te hebben
hoge bomen hier
het is haast niet te zien, maar rechts staat het leuke bankje, tenminste, ik vind het een leuk bankje
leidend naar een leuk weggetje, en even verderop: ze hebben hier flink gekapt!
Suze plukt waterpeper, ik had gelezen in het wildplukboek dat je dat goed door de soep kon doen, en die waterpeper kwam dan ook later in onze linzensoep, nou ja, Suze's beroemde linzensoep dan, en ofschoon die normaliter al heel lekker was, was die soep met de waterpeper nog veel lekkerder!
dit is een officiele Belgische poel. Erg verfrissend zag het er niet uit in die hitte. En die arme peerden rechts maken zich klaar voor een bloedwarm ritje
we gaan eens terug, en opeens... zie ik een zeedennenappel op de weg liggen en warempel, er staan hier ook enige zeedennen! Er lagen niet zo veel appels bij echter, dennenappels dan, we hebben wat groene meegenomen, die al op de grond lagen en in feite nog niet "rijp". maar wel heerlijk ruikend in het vuurtje 's avonds.
In de dagen erna zijn we niet meer aan de wandel geweest, en hebben in plaats daarvan de aanleunwoning van de Moonlodge van nieuw hout (hier en daar), een nieuw raampje met vensterbankje, en een leuke bijpassende oranje strip voorzien, om het meer een geheel te maken met de hoofdwoning en ook het hout van de moonlodge is hier en daar bijgeschilderd (met glansverf, zelf gemengd, en precies de goede kleur, maar de rest was geen glans:-) Toch ziet het er allemaal pico de bello uit, klaar voor de verkoop begin volgend jaar.  Suze heeft zelfs de deur van de aanleunwoning (leidend naar wat tegenwoordig de slaapplaats van de kat van de buren is) die er half uit hing weer opnieuw ingezet met nieuwe scharnieren. Op de foto links boven lijkt de aanleunwoning net een instortende caravan, dat is de illusie door de zonnestralen. Het is de achterkant van de carport die we trouwens ook opnieuw gestut hebben, zodat er geen naderend instortingsgevaar is:-) En de hangmat heb ik nog steeds niet uitgeprobeerd..
Ingestuurd door Sophia, dagtekst van Omraam Mikhael Aivanhov, heel mooie tekst voor het medicijnwiel:

Stenen zijn levend, inderdaad, levend en bewust. Zij spreken tot ons, en ook wij kunnen tot hen spreken Ben je verbaasd ?....Welnu, ervaar het eens door te proberen met hen te communiceren.

Neem een steen in je hand en luister er naar : geleidelijk aan zul je voelen dat hij het lange verhaal van de aarde vertelt, alle gebeurtenissen waar hij getuige van is geweest en waarvan hij de indrukken bij zich draagt, want alles wordt opgeslagen. En ook jij kunt je aan een steen verstaanbaar maken, door hem met liefde toe te spreken, want liefde is de universele taal die de hele schepping begrijpt.

Raak een steen met liefde aan en hij zal reeds anders gaan vibreren en je met liefde antwoorden.

Ben je eenmaal in staat met stenen te spreken, dan zou je ze ook boodschappen kunnen toevertrouwen.

Neem de steen in je hand en doordrenk hem met je liefde; vraag hem vervolgens vrede en vreugde over te brengen aan degene aan wie je hem wilt schenken.

Je zult zelfs voelen hoe blij hij is dat je hem zo ’n  opdracht toevertrouwt.

terug naar de index - volgende pagina.


.
Make a Free Website with Yola.