HET PAINTUM, zaterdag 10-8-2013
.
We moesten even naar de Aldi in Vorden want die had op zaterdag blikken metaalverf in de aanbieding, die we in de Moonlodge nog ontbeerden en waar we gewoon zaten te wachten op een aanbieding (5.95 euro, koopje toch?)  Er tegenover stond korenbloem en aan het begin 5 lindes met takken waar je goed bij kunt.... alleen was het nu wel uitgebloeid, die lindebloesem.
Dan gaan we naar het pinetum, want per slot moet The Pinetree Company daar wel eens geweest zijn. Pinetum spreek je uit als pieneeeetum, en pinetree als paintrie.  Aangezien wij ook geen pieneetree company zijn hebben we het pieneetum maar omgedoopt in paintum,  Kom ik toch op weg daarnaar toe een tranenden  tegen zeg, oftewel een himalayan paintrie of iets wat daar op lijkt (wordt vervolgd), Op de terugweg zullen we er wat cones van meenemen, omdat we er hier bij ons NL filiaal doorheen waren (de tuin in Belgie ligt er mee vol).
522 stappen verder en we naderen de ingang van het paintum
Daar wacht ons meteen de prachtige onrijpe dennenappel van de koreaanse wils. zilverlocke Abies.
En dan de japanse cryptomeria, prachtig, maar wel van de taxusfamiilie
De grond was overal bedekt met hondsdraf en daar hebben we flink wat van meegenomen
al wandelend in het paintum
De linkerconifeer was aardig vruchtbaar aan het doen en rechts zie je dat onze zg Northern Hill dennenappeltjes in feite van de Pinus Sylvestris komen (aldus is de website dan ook aangepast daarmee) , de pinus sylvestris is overigens gewoon de grove den.
Klaarblijkelijk leverde de gingko biloba dichterlijk gedoe op bij iemand
En van dit interessante zaadbolletje, van overigens een doodordinaire conifeer, in werkelijkheid echter een orientaalse cypressoort, heb ik 1 bolletje meegenomen. En dan, opeens, zie ik een boom met grotere dennenappels, nog niet zo groot als de zeeden, maar het begon er op te lijken (het is de pekden, en er staat een bankje onder)
in de buurt zie ik echter alweer een himalayan pinetree
met vrijwel dezelfde dennenappels, vrijwel dan, als mijn tranenden, alleen heetíe hier de hunnewelli. Hij is dan ook iets anders met iets minder lange en iets hardere dennenaalden.
ik zit hier onder de pinus rigida, oftewel: de PEKDEN dus, we keken het even na op de lijst , het nummer had ik onthouden (1104)
aangezien de kikker naar de bloem kijkt heeft ie ons niet in de gaten dus we maken er maar eens een fotootje van
Wisten jullie dat de taxus ook Venijnboom heet? Zie plakkaat hierboven
Aangezien de kikker naar de bloem kijkt heeft ie ons niet in de gaten dus we maken er maar eens een fotootje van.
.

Op de terugweg gaan we nog aan het werk en verzamelen nog een lading hunnewelli dennenappels:-)
Inmiddels heeft de Pinetree Company personeelsuitbreiding ondergaan, J3 wou echter niet in beeld, nou, daar heb ik voor gezorgd, of niet soms:-)
video links: ingestuurd door Tony. Ik wil ook zo'n ding!!!
..
  
Make a Free Website with Yola.