De Perzikkruidwandeling (Hardermaat), zaterdag 16 augustus

.

Ha M2 was er weer bij, maar rechts wacht hij nu op zijn echte baasje die de laarzen nog aan moest trekken.
.
.
Nu was M1 aan het oppassen voor een ander krielkippenhondje, dat hier samen met M2 in de berm duikt.
.
.
We duiken de Hardermaat in, wat er erg verslonst bij lag sinds de vorige keer dat ik hier was. Ik heb nog, dagen later, pijn van de bramenstruiken die mijn benen ritsten.
.
.
Al snel heeft M2 een bankje ontwaard, waar we natuurlijk even pauze houden.
.
.
M2 vindt er een muizenhol, en als we hem niet meegetroond zouden hebben, zou hij er nu nog gebiologeerd zitten wachten op het verschijnen van een muis.
.
.
Bij het bruggetje begint het heilige deel, met in ieder geval een heel speciale energie.
.
.
Daar komen de leuke bordjes weer aan.
.
.
en wij komen weer door het rododendrongebiedje.
.
.
dit trosje is deels bij mij door de salade gegaan.
.
.
Bij deze indrukwekkende meesterboom, de foto hierboven is #22, vragen we hulp bij onze financiele perikelen. M1 is namelijk van plan om een stuk van 150m2 zandgrond nog dit jaar te verbouwen tot een praktijkruimte waar parttime yogalessen gegeven gaan worden. De praktijkruimte zal te huur zijn voor andere activiteiten volgend jaar, belangstelling ?: Het zit midden in het  centrum van Gorssel.
En voor mij zou het ook wel een rustiger idee zijn als de inkomsten wat stijgen:-)
.
.
.
ha, dan komt het bordje met "bankje" erop.
.
.
ik vond het dringend nodig nieuwe lijsterbessen te plukken voor hese stemmen, omdat de eerdere voorraad opgepeuzeld was door de muizen, door het plastic zakje heen,....  toen had ik nog niet in de gaten dat ik van vorig jaar ook nog een bende lijsterbessen had trouwens, maar de voorraad is nu tenminste op pijl.
.
.
we zien geen herten vandaag, maar M1 leert me dat Yogananda de vingers heeft ingedeeld naar de elementen, hartstikke logisch: de duim = aarde, de wijsvinder = water, de middelvinger = vuur, de ringvinger = lucht en de pink is ether. Dus wij oefenen zo eens met wat mudra's om vast te stellen dat de vuurvinger het meeste energie geeft. Als het even later begint te druppelen, dan wil ik het weer beinvloeden met de mudra vuur-aarde. Want als je goed kijkt kun je op de linkerfoto vaag rechts een kruis zien, de chemtrails waren weer begonnen. En ik wil dat counteracten. M1 vond dat een beetje hoog gegrepen. Dat was het ook, want de dagen daarna regende het dat het goot....
.
.
een mooie beuk op een verhoging, die we echter verder niet aandeden. Stel je voor zeg, zouden we nog moeten klimmen ook.
.
.
het begint aardig te waaien.
.
.
dan steken we de weg over en ga door het bomenpoortje terug langs een leuk smal paadje.
.
.
M1 wist dat dit rechts de Gelderse roos was.
.
.
oh gut, die kamperfoeliebloem zit al een week in een kopje met stevia in mijn koelkast, ik zal het zo eens opdrinken:-)
.
.
de hazelaars worden weer flink aangevreten hier.
.
.
en dan vind ik op het allerlaatst, als het al begint te regenen, nog het perzikkruid waar deze wandeling naar vernoemd is. Ik heb ooit een tekstje op een commerciele pagina  ervoor gemaakt waar ik maar zo lees dat het ook het Jezusgras genoemd wordt. Kun je nagaan.
.
De albumpagina staat hier.


Perzikkruid (Polygonum Persicaria): Jezusgras

 

Specifiek: tegen maagzweren, ontstekingen in de maag, en zelfs bij gezwellen in de maag. Of de kruidenthee gebruiken als gorgeldrank bij keel-en strottenhoofdontstekingen.

 

Gebruik: 1 eetlepel kruidenthee per half uur. Na 2 weken ermee stoppen. Hou er helemaal mee op als de klachten verbeterd zijn.

 

© sacred herbs


.
.
Bij Gekruid com (pit en pit) is het niet te koop. Maar in de natuur staat het des te overvloediger. Heb je echter een maagzweer en geen zin om te wandelen en het te plukken, dan kun je dit in een gewone envelop toegestuurd krijgen a raison van 1,50 euro incl. porto, na 8 september want dan pas ben ik weer in het land en met de healing code is die maagzweer dan misschien al lang over:-)

Hoe komt een mens onder boeren in de kennissenkring toch aan stro? Ik zou het wel als houtsnippers willen gebruiken zoals ik in het bomenlaantje zag bij het Marialabyrint.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.