De Sint Janskruidroute, dinsdag 5 augustus 2014,

.
.
We beginnen de ochtend vrolijk met een lokaal uitje.
.
.
dan komt het 12-jarige hondje, een 12-maanden oud hondje tegen.
Na deze uitlaatwandeling komt jeedrie en maken we s middags een smoorhete en tamelijke lange wandeling over de lokale hei en plukken er als eerste:
.
.
Ik heb het meeste sint janskruid geplukt dit jaar voor olie, maar de thee ervan is ook een heel goed idee. Op de albumpagina de commerciele tekst van dit kruid: klik hier, en voor mensen die er belangstelling voor hebben : de astrologie van het sint janskruid staat hier.
.

Sint Janskruid


Stimuleert vitaliteit


Specifiek: bij slapeloosheid gecombineerd met een milde depressie; bij angsten, shock, hysterie, melancholie “langdurig gebruiken: 4-6 weken. Stabiliserend op de hormoonhuishouding, bijv. in de menopauze. Bij reumatische ijn en menstruatiepijn. Bij chronische blaasontsteking, maagzweren, gevoelige darmen en bedwateren. Een tonicum voor de lever en de glablaas. Bij MS, de ziekte van Parkinson en de gevolgen van chemotherapie. Verwarmend voor de oudere mens die kouwelijk is.


Gebruik: Thee van het verse of gedroogde kruid. Slapeloosheid: combineer sint janskruid met ijzerhard (verbena). Nachtmerries voor kinderen: vroeg in de avond een kop thee ervan. Bij melancholie: 2-3 koppen thee per dag. Bij irriterende hoest combineren met cat's claw.


Contra-indicatie: niet tijdens de zwangerschap gebruiken of bij gebruik van de anticonceptiepil. Ook niet bij anti-depressiva, anti-epilectica, HIV virusremmers, anti-stollingsmiddelen en medicijngebruik in het algemeen.


Kan gemixed worden voor een reumathee, of een tonicum in het algemeen.


© sacred herbs


 .

Koninginnekruid of leverkruid op de prachtige zonnige traverse. 

.

.
Van rolklaver een tinctuur maken: dat zou geen gek idee zijn. De hoogste tijd om eens een fles jenever
.
aan te schaffen (voor de tincturen).
.
.
Alweer guichelheil! Nu gewoon langs de traverse. Guichelheil betekent heling voor gekte..
.
.
Even pauze op de betonnen verhoging, een schietstelling trouwens.
.
.
er bloeit weer lekker veel slangenkruid (links), de locatie heeft zich een 50 meter verplaatst ten opzichte van vorig jaar, heel vreemd..
.

 .
omdat jeedrie al net zo'n hekel heeft aan weggetjes heen en terug lopen als Emeen, en liever rondjes loopt, gaan we het verboden bos even in voor een piepklein rondje, via een prachtig meertje, waar we slecht bij konden, zouden we eventueel illegaal willen zwemmen.
.

.
Het verboden pad was hier en daar wel echt een jungle... rechts houdt jeedrie haar neus dicht omdat er een auto langs komt zoeven die vanwege de droogte veel te veel stof de lucht in gooit.
Emtwee was gevloerd na deze wandeling en sliep bijna comateus om de volgende dag weer vrolijk met ons mee te gaan op ons volgende avontuur.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.