Spoorlijnroute Gorsselse Hei, oudejaarsdag: 31-12-2013
.
.
Nou, dit was 'm dan, het hutje op de hei waar ik oud en nieuw ging doorbrengen, nog niet helemaal af, maar zeer bewoonbaar inmiddels.
.
.
Het was mooi weer en al snel gingen we aan de wandel. Om op een route te komen die ik nog nooit eerder bewandeld had en die uitstekend beviel, kan ik wel zeggen.
.
.
We staken eerst eens even de weg over om op een beukenlaantje te komen, waar we al wel vaker gewandeld hadden.
.
.
Toen wisten we ook nog niet dat we een nieuwe route gingen doen. Voor mij een ontdekking in ieder geval.
.
.
Even een natuuropname.
.
.
Gelukkig weet emtwee (het hondje) waar het pad is op de bladeren, en we komen uit bij een watertje met aan de overkant de spoorlijn. Dus hier moesten we kiezen, rechtsaf of linksaf. We gingen emtwee achterna, rechtsaf dus.
.
.
even wat natuuropnamen
.
.
dan komen we op een zandweggetje langs de spoorlijn.
.
.
ik vind het echt een vetgaaf weggetje, zonder treinen vooralsnog erg rustig. Op oudejaarsdag.
.
Hierboven foto #22, na deze boomontmoeting begin ik toch een eind te zweven, heerlijk!
.
Emeen doet het energiewonder ook even aan.
.
.
we lopen maar eens door naar een kruising (waar we rechtdoor gaan).
.
.
De kruising dus. En rechts een Pluto/Mercurius gebeuren: Pluto voor het ontwortelen, Mercurius omdat het om een jong berkje gaat. Met wel immense wortels.
.

En dan komen we bij een echte Supereik aan. Alwaar ik in ieder geval allerlei goede voornemens ontwikkelde voor 2014 (die ik van plan ben in te laten gaan na mijn solaar).
.
.
Rechts van de Supereik foto #33, het getal van de kruisiging (denk maar eens aan je 33e levensjaar), maar hier met drie bomen.

.
Daarna kwamen we weer op een kruispunt, dit keer met bankje. Daar bespraken we onze goede voornemens voor dit jaar (geloof ik).
.
.
We lopen links terug en gaan het bos in, wat ze hier notabene ook nog de Gorsselse Heide noemen.
.
.
Het ging om een erg leuk klein pad waar Emeen 10 jaar geleden voor het laatst geweest was, bovenop een paard, en door de boswachter er uit gezet werd. Dat mocht daar niet, paardrijden. Aan de grond vol paardemest konden we zien dat nog vele paardberijders het aan hun laars lappen.
.
.
We lopen vrolijk verder.
.
.
om vervolgens nog een illegale daad te verrichten, en wel:
.
Het verzamelen van wat dennetoppen (altijd van de zijkant, nooit de top zelf, dan gaat de boom dood). Ik had namelijk gelezen op een erg leuke website (onder nieuws) , een website die ik trouwens zelf gemaakt heb maar daarom is t ie ook leuk natuurlijk:-) dat je met dennentoppen een luchtverfrisser kunt maken. Dus s avonds in het hutje, dat trouwens al heerlijk naar hout rook, zojuist gebouwd, wij luchtverfrisser maken en in de plantenspuit doen en kwistig rondspuiten. Nou, er gebeurde niets, we roken niets. W zei dat we waarschijnlijk dennentoppen met hars moeten hebben, in het voorjaar, en dat dit het verkeerde seizoen was.
.
.
Het bos komt uit op een zandweggetje alwaar een stuk grond te koop was met een landlopershutje erop.
.
.
We maken geen gebruik van de ligstoel maar vleien ons neer op de omgevallen boomstam en zien een trein langs komen.
,
.
Deze geinige foto heb ik niet in de prullebak gekieperd.
.
.
Dan komen we langs een foeilelijke te koop staande boerderij, maar......

wel met een leuk paard waar ik rapport mee had, en dat heb ik niet zo vaak met paarden, of liever gezegd, zij niet met mij:
.
.
Het weggetje komt uit bij de Zessprong, waar 6 weggetjes hier op uitkomen trouwens, en omdat er vandaag geen kip is, gebruiken we hun bankjes nog even.
.
.
We gaan via de Elzerdijk terug waar een "wijngaard" aan gelegen is.
.
die nu echter dicht zat.
.
.
Inmiddels hebben we een flink eind gewandeld, het begint al te donkeren, en Emeen krijgt een telefoontje van W: waar of we blijven.

Voor het avondeten mocht ik kiezen wat we gingen eten, ik voelde me net jarig, het werd zuurkool. En ik heb zelfs geen vinger uitgestoken, het werd me allemaal op een presenteerblaadje aangeboden.

Voor de slotceremonie van deze oudejaarsdag gingen we naar het bijgelegen tempeltje in de tuin van het hutje alwaar ik een demonstratie gaf van mijn potkaarsenkacheltje (die de temperatuur met 1 graad bleek te verhogen).

Emeen zei dat ze bij de SRF altijd om kwart voor 12 's avonds gaan mediteren tot kwart over 12 op nieuwjaarsdag. Dat gingen wij ook doen!
En wow, ik kan het iedereen aanraden!! ik heb twee erg gedenkwaardige oud-op-nieuw momenten meegemaakt, en dit was de tweede die me nog lang zal heugen. Toen het nog 2013 was, nog een kwartiertje lang dan, mediteerde ik op "Het Ware Geluk". En vroeg me eigenlijk af, welke planeten daar mee te maken hebben. Jupiter kon het niet zijn, want ik had het over innerlijk geluk, geen uiterlijk geluk, een Geluk dat van Binnen komt dus. Om me helemaal in te leven in die energie deed ik wat ik bij astrodrama ook altijd doe, ik stel me de energie voor, verbind me ermee, en voel het dan gewoon. Het was dan ook niet echt moeilijk om de Staat van het Ware Geluk te voelen . Maar welke planeet voelde ik nu eigenlijk? Ik merkte dat ik flink begon te zweven en alsmaar aan Neptunus dacht, een staat van blissfullness, van Ananda. Maar is dat dan het ware Geluk? Ik wilde het in het aardse leven voelen, heel 2014 lang:-) en zo ging ik wat heen en weer tussen Neptunus en de Aarde en kwam er niet helemaal uit.
Toen werd het 2014 en in de verte hoorden we dat het vuurwerk nu echt losgebarsten was. Ik stelde me zo van die vuurpijlen voor die overal licht brachten en weer naar beneden kwamen en wenste eerst mijn familie, toen vrienden en toen alle cursisten en toen iedereen die ik kende, met al dat licht en vuurwerk dat weer neerkwam, de zegen van het Ware Geluk voor 2014.
En zoals het wel vaker gaat met meditaties, kwam ik, nadat ik de Hele Wereld gehad had, terug bij mezelf en ontstonden er nog wat inzichten maar die hou ik voor mezelf. Ik heb nog dagen nagenoten van deze bijzondere ervaring en kan echt iedereen zo'n oud-en-nieuw meditatie aanraden!!
 
..
  
  
Make a Free Website with Yola.