Tolhutterweg, Ruurlo, zondag 30 juni 2013
als je zoal door de Achterhoek naar  Duitsland rijdt, zoals op de voor-vorige wandeling, dan kom je op de Tolhutterweg, ten zuiden van Ruurlo. Toen ik er reed vond ik het een geweldig mooi weggetje en zag wandelpotentieel. Dus wij op deze zondag daarheen en parkeerden op het eerste het beste zandpad met wat groen
eerst wilde ik het de kamperfoelie route noemen omdat de kamperfoelie hier aardig in de bloei stond zoals momenteel overal, maar ik doe verder niets met dat kruid. Het is een echte Kreeftplant, zoals je hier kunt lezen.
die zandweg was dus de Kapersweg
bij het eerste kruispunt stond al meteen een bankje
waar J2 het bekende hondenspelletje speelt
de kruising was met het Manpadweg,
dus verkenden we die maar eerst eens even (je kon hier namelijk nergens het bos in)
het rook opeens geweldig op dat weggetje, en dat kwam door de geurige valeriaan die hier in overvloed stond
maar er stond nog meer spul ter ontspanning en kalmering, te weten kamille en waar Valeriaan onder Venus/Neptunus valt, valt kamille onder Venus in Stier, ik ben dol op beide, want beide ruiken ze erg lekker.
die knotwilgen zijn soms toch ook boeiend , van de stam is nog maar 1 kant over en toch doen ze het gewoon nog.
we waren al weer omgekeerd en hier helpt moeders mee het zaad van fluitekruid te verzamelen, waarvan ik nu wat in de kiemtoren heb gelegd, maar die zaadjes zijn zo klein, ze verstoppen telkens de waterdoorvoer, misschien moet ik het eens ouderwets op een stel watten proberen of zo:-)
we waren het andere weggetje een eind op gewandeld en ook daar al weer op de terugweg vindt J2 een prachtige fazantenveer voor me, zo'n echt wapperding om wierook mee te verwapperen in een medicijnwiel.
nog meer kamperfoelie
terug op het bankje met de oogst. De kamille is vandaag samen met munt in de thee gegaan en dus al weer op
en met de veer in mijn haar wandelen we weer terug naar de auto. Het was niet echt een geweldige route, en toch, op een zondagochtend, heerlijk rustig zoals het zo lekker vredig en rustig kan zijn in dit deel van de Achterhoek:-)
  

 .
.

Make a Free Website with Yola.