Kastelen in de Voerstreek (Belgie), woensdag 6 nov. 2013
.

Nadat we terug in het hotel waren voor de lunch of zo iets, ging het regenen en besloten we met de auto drie kastelen in de Voerstreek in België te bezoeken, onderweg hopend dat de regen op zou houden. (IJdele hoop...),
Bij moeders stond de Voerstreek vanuit haar geschiedenislessen zo'n 75 jaar geleden bekend als heel armoedig. Het is er knap onbewoond, dus veel natuur. Er doorheen rijdend wou moeder er nog geen gratis huis hebben, toen ik zei dat ik hier misschien ook wel kon wonen, cq me begraven. Inmiddels heb ik eens even op Immoweb gekeken, er is haast niets te koop rond Aubel (wat vlak bij Noorbeek ligt), en bovendien te duur:-)

.
Bij het eerste kasteel konden we niet in, we geraakten op een supereng weggetje sterk stijgend naar boven met een haarspeldbocht, ik ben in z'n achteruit terug gegaan... het tweede kasteel was het bovenstaande, ik was straal vergeten dat veel kastelen gewoon privé bezit zijn in Belgie en NIET opengesteld voor wandelaars, zoals bij ons. Het bovenstaande kasteel werd echter voor grote groepen gebruikt.


.
Op het (doodlopende) weggetje ernaast stond absurd hoge heermoes, wel 1,5 meter hoog, zo zagen wij van onder onze paraplu cq capuchon in de regen. Dat moet een andere soort zijn.
.

een wel heel interessant dak op die schuur daar...gewoon ingezakt dus:-)

we gaan maar eens terug

Om in Teuven bij "Moeder de Gans" thee te drinken. Moeder de Gans houdt ook kippen...:

prachtige zijdehoenderen

en moet je kijken waar ze bivakkeren

op de plankjes onder de tafels!

Na dit intermezzo gaan we naar St Pieters Voeren, het regent nog steeds, moeders blijft zelfs in de auto zitten en ik schiet even wat plaatjes van de kerk en het kasteel erachter.

het past natuurlijk, mooie orbs boven Maria maar het zijn dan wel regendruppelorbs..

voila, kasteel nummer 3 (nummer 1 is niet gefotografeerd, mocht je denken dat ik niet kan tellen).

en dan nog even vanaf de weg, toch wel opvallend eigenlijk, dat die regendruppelorbs alleen bij de beelden van Jezus en Maria tevoorschijn komen:-)

.
De Bovenste video hieronder heeft The Sound of Silence als muziek, de video eronder alleen maar Silence zonder muziek en is een belachelijke video. Maar ik heb alle 7 minuten bekeken, want inderdaad, zo ziet de Voerstreek er vanuit de auto precies uit...
.

 

Op blz 3 van de sectie tweedehandsboeken van de link hieronder tref je voor een koopje het gave boek Het Pad naar de Sjamaan aan, van Olga Kharitidi. Voor een boekbespreking klik hier.
Indien het boek er niet meer staat via onderstaande banner, is iemand je voor geweest.
.

..

  
Make a Free Website with Yola.