Baarle-Nassau, Wildertsebaan (t.o.) zaterdag 8 maart

 2014 - Vogelmuurwalk

.
 
.
Aangezien we de Merkske-vallei nu wel verkend hebben, gaan we een gebiedje vlakbij de Wildertsebaan verkennen, wat waarschijnlijk in Baarle-Nassau ligt, en mogelijk Nederlands grondgebied is. Het was eenvoudigweg de eerstvolgende wandelmogelijkheid langs de Hoogstratensebaan op weg terug naar Nl via Baarle-Nassau dus.
.
.
Het was zomer(s weer), ik stak de baan over en ging deze zandweg in, alwaar ik na verloop van tijd, en trouwens ook na verloop van enig wildplukwerk-- te weten van vogelmuur, op deze kruising kom.
.

De volgende keer zal ik hier rechtsaf gaan, want pas thuis op het google kaartje kon ik zien dat dat interessant kan worden, maar voor vandaag ging ik rechtdoor, omdat het citroengele pijltje daar in ieder geval aangaf dat de weg niet dood zou lopen

.
.
Bij deze eik doe ik weer eens een tap-oefening, dat ik al weer lange tijd niet gedaan had. De Eik liet me mijn gang gaan en gaf geen sjoege. Er achter zag ik allemaal kroos in het water.
.

Nee maar zeg, een rode orb rond de boom in de verte! De bomen zaten hier trouwens onder de korstmos. Een uitstekend teken, want het geeft een luchtzuiver klimaat aan.
.
.
ik kijk nog even achterom over de akker, en rechtsaf, wat een weg schijnt te zijn, of liever gezegd, een pad, maar waar ik vandaag althans niet in ga.
.
.
Het was hier misschien niet spectaculair mooi, maar ik was er helemaal alleen met de stilte alleen verbroken door flink wat vogelgekwetter en op zo'n mooie zomerse zaterdag zijn er niet veel plekken waar je alleen kunt wandelen, want het was verder overal hartstikke druk volgens mij. Het kan natuurlijk maar zo zijn dat ik met minder mooi weer het hier maar depressief gevonden zou hebben, maar vandaag genoot ik van deze wandeling, die helaas geen bankjes langs de paden had.
.
.
inmiddels was ik linksaf geslagen om te kijken of een rondje mogelijk was maar dan kom ik uit bij prikkeldraad, tenminste, als ik gedacht had weer terug te kunnen gaan naar links, dus ik keer om.
.
.
.
hier nog wat vogelmuur in beeld waar ik wel wat van geplukt heb. Meer over vogelmuur op deze pagina: http://dekruidenelf.be/blog/kruiden-van-a-tot-z/vogelmuur-klein-maar-krachtig-voorjaarskruid/
.
.
we wandelen maar eens terug.
.
.
Dit links is weer de tap-eik, waar ik nu op de terugweg tegen aan ga staan en hem een voorspoedige reis naar huis vraag. Hij gaf matige energie, een beetje vanaf de wortels door de voeten, maar ik moet zeggen dat ik wel een voorspoedige reis terug heb gehad:-)
.
.
In de verte komt eindelijk mijn (auto-)bankje in beeld.  Rechts de oogst. Een stuk berkenbast omdat dat zo lekker ruikt als je de fik er in doet, en naast de vogelmuur ook de eerste paarse dovenetel en twee paardebloemen om een glaasje paardebloemwater van te maken (12-24 uur laten trekken op koud water, in de koelkast).
.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.