Zeddam: Bergherbos,  donderdag 10 juli 2014
.
.
Nadat ik uitgenodigd was om mee naar Duitsland te gaan vandaag en geweigerd had omdat ik een afspraak op locatie in Doetinchem had, en nadat ik op de politiecamera was vastgelegd, helaas, en na de afspraak per ongeluk zelf even in Duitsland (Emmerich) was...  parkeerde ik alhier voor een wandelingetje. Het was toen al warm, dus werd het een niet al te lange wandeling.
.
.
Alwaar links het eerste uitzicht links en rechts het eerste uitzicht rechts.
.
.
Het bleek hier al snel om het Bergherbos te gaan. We waren officieel weliswaar in het gehucht Zeddam, maar 's Heerenbergh ligt hier vlak bij.
.
.
En het Bergherbos maakt deel uit van het heuvelachtige Montferland, heel toeristisch trouwens.
.
.
Het was hier dus best druk met fietsers en wandelaars. Rechts een wilde orchidee of sorts.
.
.
Het pad naar rechts was voor ruiters, ik aarzelde even maar aan het eind zag het er niet aantrekkelijk uit, dus ging ik daar niet in. Het penningkruid herken ik sinds de Tuin van Hugo:-)
.
.
Dan komt er een veel leuker pad. Met een zonovergoten bloemig veld. Op de plek links van het pad waar de zon schijnt zal ik later foto#22 nemen. Deze keer het getal 22 waardig.
.

.
Het leuke pad komt uit bij een stel rare bankjes (vlak bij een of ander waterwingebouw).
.
.
Daar gaan we naar links om vervolgens het eerste hier grassige pad naar links in te gaan voor een klein rondje.
.
.
via een grappig paadje kom ik weer terug bij de bloemige veldjes.
.
.
en daar is 'tie dan, foto#22: het zeldzame duizendguldenkruid. Een flink plantje, dat ik uiteraard heb laten staan, er  stond er maar 1. Ooit heb ik tegenover het station in Lochem een armetierig plantje gezien (duizendguldenkruid) en verder ben ik het in NL nog niet tegengekomen.
.
.
Terug in de auto fotografeer ik een stel schapen bij een industrieterrein en een druk verkeerspunt met stoplichten. Zagen we onlangs in Bemmel de schapen al oprukken in woonwijken, tegenwoordig dus op industrieterreinen langs drukke verkeerswegen, waar ze vroeger de eenzame heide begraasden...
.
.
De volgende ochtend zie ik dat de drie jonge konijntjes die bij de buren rechts geboren waren, zich opeens in mijn tuin ophielden. Ik heb ze maar 1 dag gezien. De dag erna kwam er een enorme oplegger zand en stoeptegels afleveren bij de buren links, dus een enorme herrie, maar het kan ook zijn dat de zwerfkat die ik vanaf toen opeens over de vloer kreeg, ze te pakken heeft gekregen, ik hoop van niet, eeuwig zonde van die leuke beestjes.
.
.



















.
  
Make a Free Website with Yola.