ZEEDENNENAPPELROOFTOCHT- maandag 23 september 2013
.
Het eerste wat we maandag deden, was de zeeden opzoeken die nogal volgeladen was de vorige keer, in de hoop dat hij nu wat dennenappels had laten vallen.
Een blik op een zijweggetje, waar we niet in gingen.
We gingen de Kalmthoutse hei op
en zagen er een vreemd voorwerp dat zou gaan figureren in ons volgende PTC hoofdstuk over het vakantiereisje van de Siberische vrouwen
Mijn vermoeden was dat het een wateropslagtank was voor als er hier ooit eens weer brand uitbreekt
Ik was ook gekleed om als figurante dienst te doen
Eseen die wat
geknakte gentiaan vond die ze dan maar gered heeft (Klokjesgentiaan is tegenwoordig tamelijk zeldzaam als je niet in Siberie woont)
Dartel klommen we over het hekje naar de boom
.
Het stikt hier van de klokjesgentiaan
.
.
En in de verte is daar onze boom al
.
er groeiden zelfs paddestoeltjes op de nu gevallen reuzendennenappels
Verderop is het pad onbegaanbaar vanwege het water, dus gaan we terug, met een tas vol dennenappels.
We pauzeren even op dit bankje en besluiten dan een bezoek te brengen aan het naburige Arboretum.

Aangezien de productieafdeling van de Pinetree Company van alles produceert behalve Pinetree cones in verband met het minder wordende weer, is het hoofdstuk van het PTC boek wat bij deze pagina bij elkaar geleuterd werd eigenlijk nog niet af, maar hier is de link.

UIENTOVENARIJ: leuk recept van Anntje:

1. “Herlaad je batterij” uienstoverij

is de perfecte remedie tegen een zekere keel, snotneus of aankomende “valling” (voor de niet-Vlamingen: een valling is een Vlaamse verkoudheid).

Stoof een aantal uien in olijfolie tot ze lekker zacht en goudbruin zijn en voeg er een flinke hoeveelheid currypasta aan toe. De uien op zich zijn al een perfect medicijn omdat ze zeer antimicrobieel zijn. De currypasta is een verzameling van sterk medicinale kruiden zoals kurkuma, komijn, cayennepeper, gember, koriander en nog andere specerijen naargelang het merk dat je gebruikt. Mijn favoriet is de madrascurrypasta van Geo Organics.


 
..
  
Make a Free Website with Yola.