ZWIEPSEWEG, 4 juli 2012, 25 minuten (in de hete zon, dat telt dubbel)

De route vandaag werd bepaald door muis nummer 11. Dat zat zo: toen ik vanmorgen het keukenkastje open deed was er niets te vinden. Geen muis, maar ook geen muizenval meer! Dus nu heb ik visioenen van een muis die met zijn staart tussen zo'n ding zit en er vandoor is  en ergens rondloopt met de hele muizenval aan zijn staart... als t'ie tenminste niet achter mijn keukenkastjes de dood heeft gevonden, yikes. Probleem was wel dat ik nu een nieuwe muizenval nodig had, de vorige had ik van de Action in Belgie. Dus toen Sophia kwam stelde ik haar een ritje naar Borculo voor, eerstens naar de Varuvo en tweedens naar de Action. Daar waren de muizenvallen die ik wou hebben uitverkocht. Klaarblijkelijk hebben meer mensen last van muizen hier in de Achterhoek:-) Maar de Welkoop zat er naast. Op de terugweg reden we naar Zwiep en parkeerden bij een standbeeld. Met bankje.

Het monument want eigenlijk is het geen standbeeld zie ik nu is voor een van Sophia's Hongaarse voorouders. Maar zo heel goed hebben we de tekst ook niet gelezen.

We beginnen maar eens op het bankje in de schaduw na de avonturen in Borculo

Dan gaan we maar eens op pad om t.o. de Cloese (geen idee waar dat tegenwoordig voor dient) ....

dit zandpad niet in de schaduw in te gaan en met veel te veel zand voor de slippers van Sophia

wel een mooi pad he? We treffen in de middenberm een grappige ons onbekende plant (plantje) die heel zacht aanvoelt:

Dan volgt er nu een compilatie van allerlei bloemetjes die hier aan te treffen zijn begin juli: St Janskruid, vlasleeuwenbekje, kamille, koekoeksbloem (niet medicinaal)

en de geurige wilde roos. Ik had inmiddels van S te D geleerd dat een paar blaadjes door de thee je thee heerlijk doen smaken, dus pluk er wat van

Het werd te warm, we liepen hier midden op de dag, dus namen we het eerste het beste schaduwpad naar links. Op het Google kaartje kun je zien dat we feitelijk om een camping heen liepen op onze route vandaag, maar we hebben die camping niet tot nauwelijks gezien, verstopt achter het groen.

Hier staat zoveel kamille, dat ik er wat van pluk, en nu zit ik aan de kamille/rozenblaadjes/braambloemetjes thee, die interessant genoeg niet zo lekker is als de thee gisteren.  De roos ruik/proef ik wel, ik had er gewoon weer wat munt bij moeten kieperen:-)

Ik kan hier echt geen hoofdstuk 2 "Kunst" bovenzetten, alweer een stuk oud ijzer met onkruid, maar nu is het gewoon rotzooi

Langs de Zwiepseweg treffen we nog smeerwortel. 

De Zwiepseweg met in de verte mijn auto

Leverkruid in bloei  (we komen weer langs het begin van ons zandpad:-)

De oogst! Niet alleen de bloempetjes, maar ook het ding waar het in zit, want dat kreeg ik vandaag van Sophia als senseo lekbakje. Ze was het namelijk niet eens met het lekbakje dat ik nu gebruik:-)  Terwijl ik dit typ op de bovenverdieping, hoor ik een muis trippelen ergens langs het dakbeschut of hoe heet dat, en ik hoor tevens de klap van een muizenval, we zullen eens kijken of nummer 12 in de  Welkoop muizenval gekomen is.  Ja hoor. Overigens zijn de eerste tien in het bos (want nummer 11 is er met een muizenval vandoor) al weg. Roofvogelvoer. Terug naar de lieflijke Wilde Roos:

.
.

Make a Free Website with Yola.