Planetenwandeling, dinsdag 15 mei 2012

 Op woensdagochtend, nadat wij het huis bezemschoon hadden gemaakt zonder fatsoenlijke bezem (ik heb ondanks de verstopte plee overigens de borg keurig teruggekregen) vertrokken de meesten van ons, een enkeling ging naar huis, om 1100 uur richting de Hemel en de Hel. (Voor Vlamingen: Westerbork heeft een kamp van de Nazi's  als museumstuk bewaard) Ik had iedereen plechtig beloofd dat we de hel gingen vermijden, meerderen van ons waren vroeger onwel geworden zo gauw je bij de hellepoort kwam, ik ook, dus we gingen er met een grote boog omheen. Iedereen had in de tomtom ""Oosthalen 8, 9419 TG  Hooghalen"" ingevoerd, maar zouden keurig achter mij aanrijden, want ik wist waar we wezen moesten. Alleen stond het geluid van mijn tomtom uit merkte ik na verloop van tijd en bij een bepaalde kruising zag ik opeens dat ik rechtsaf had gemoeten. Dus de hele meute achter mij moest stil staan terwijl ik in de terugversnelling ging. Dat hadden ze deze week al vaker meegemaakt... opeens ging iedereen er op eigen houtje vandoor. Vervolgens zegt mijn tomtom dat ik weer terug moet dus ik ga stokstijf stil staan, denkend dat het legertje volgelingen wel slaafs en volgzaam terug zou keren om verder achter mij aan te rijden.  C. zag me stil staan, en komt op een gegeven moment naar ons toe, zeggende dat we rustig rechtdoor konden rijden, dat gaf hun tomtom aan. Ik was helemaal verbouwereerd dat iedereen er maar zo - helemaal niet slaafs en volgzaam hi hi - vandoor was gegaan. Langzaam rijden wij achter C aan, en verliezen ook haar al snel uit het oog. Het was er prachtig  Mijn bijrijdster AK merkte op dat ze het gevoel had in de hemel te rijden. Als de hemel ergens op leek moest het wel op deze omgeving lijken, zei ze. Waarop de kosmos AMEN zei want even later komen we in het gehucht "Amen", echt waar! Ik heb het kaartje expres wat groter gemaakt zodat je het gehucht Amen er nog op kunt zien liggen. Op de P (Oosthalen 8) ontmoeten we elkaar weer en dan gaan we aan de PLANETENWANDELING beginnen!!

Hierop staat vast vermeld hoe de afstanden tussen de planetenop deze wandeling verkleind maar op schaal zijn uitgezet. We beginnen bij PLUTO.  Van buiten naar binnen dus, van geest naar stof.

Twee jaar geleden hebben M1 en ik hier de wandeling uitgezet, maar toen was dit met kunst aangeharkte zand nog een gewone niet-aangeharkte zandbak voor de kids.

al snel zie ik een foto geschikt voor mijn fungi verzameling, zie bij de tabs bovenaan.  Uiteraard vallen schimmels onder PLUTO.

Dan steken we de baan van Neptunus over en komen in Neptunus land.

en zoals het Neptunus betaamt, begon het prompt te regenen....

even een sfeerfoto:

Billythekid rende de hele tijd vooruit en hier vraagt hij zich af of de anderen nog komen.

die hadden niet zo veel haast

even contact maken met een heilige spar in Neptunusland

De voeten vallen onder Vissen en deze stronk voorzag L van mega veel energie in de voeten

oook sprookjes vallen onder Neptunus, dus ook de sprookjesachtige varens:

Dan komen we aan in URANUS land!

En Uranusland zou Uranusland niet zijn als er niet wat inventiefs en bijzonders was, iets Uranisch dus.

De planetaire formule voor radio = Uranus-Mercurius-Knoop. De radio was ook de grote uitvinding van de vorige eeuw ten tijde van Uranus in Tweelingen . De wind is ook Uranus en een grote gevoeligheid voor geluid is ook Uranus. Dus wat hadden ze hier gemaakt?

Links staat mevrouw Tweelingen te tetten in een of ander ding, en een paar honderd meter verderop konden ze het gewoon horen. Ik zat op een bankje en kon niets verstaan.

Na deze Uranische ervaring steken we de grens over en komen in het meer wereldse deel van de planeten, we komen aan in Saturnus land, we incarneren, zeg maar.

Heb je altijd al willen weten hoe de omloopbaan van Saturnus er uit ziet? Wel, hieronder is hij aangeplant in het bos. Stel je maar voor dat elk paaltje  1 graad verder is in de dierenriem:-)

en zoals het Saturnusland betaamt, stikt het hier van de hekjes en de bruggetjes

Het gaat nu steeds sneller; we zijn opeens al bij Jupiter aangeland

En het wordt meteen een vrolijke boel hier bij Jupiter  (de 2 mensen in het midden lopen nog onder Saturnus invloed)

de rest van het zonnestelsel, vanaf Mars, gaat in een noodtempo

dan komen we bij de radiotelescopen aan, alwaar

we een lesje doen over de planetoide Ceres

en trouwens ook lunchen

dan vervolgen we onze wandeling door het natuurschoon, deze boom treft me op de een of andere manier

en dit fraaie uitzicht ook, het voelt als een oer-woud

dan komen we bij een kruising waar onze keus niet moeilijk is

alweer zo'n fraai plaatje

gaaf he?

dit vraagt ook ergens om:

hemelse verrukking, maar wel door de voeten heen;-)

Toen die dame links thuiskwam na de workshop, had ze de nieuwe Donald Duck liggen waar twee harer familieleden voor tekenen en zij aldus een abonnement op heeft. Ze viel zowat van haar stoel van verbazing toen ze de volgende enorme synchroniciteit waarnam: een hele aflevering over Donald Duck in Drenthe en bij de hunebedden...

Aangezien de Russische muziek toch niet erg op prijs gesteld wordt, geloof ik, hier maar een educatieve video, nu we het op deze pagina toch zo over de hemel hadden: HOLES IN HEAVEN

.


.

Make a Free Website with Yola.