GROSS-BERSSEN & de Saturnale stenen: Terug in de tijd (24-10-'13)
.
Invoeren in Tomtom: Huevenerstrasse (K138) in Gross Berssen en doorrijden tot een P
.
.
Mijn eerste kennismaking met de drie hunebedden hier was (vooral bij het eerste hunebed bij de parking) tamelijk zwaar, op een niet onprettige wijze. Maar het thema de knopen van Saturnus was hier al snel geboren natuurlijk. Heliocentrisch staat de noordknoop van Saturnus op 23.44 Kreeft, en de Zuidknoop op 23.44 Steenbok. In mijn horoscoop, geocentrisch, staat de Noordknoop van Saturnus op 21.58 Kreeft, en de Zuidknoop op 24.10 Steenbok.Saturnus beheerst natuurlijk sowieso Steen, en de zuidknoop in Steenbok geeft natuurlijk duidelijk aan dat wij uit het stenen tijdperk komen met ons Saturnale karma:-)
.
.
we hebben alleen de 7 hunebedden dicht bij de parkeerplaats gezien, er waren er hier ergens nog 2 (Grosssteingraeber) en volgens het kaartje ook nog grafheuvels en urnengraven. Wat moeten die Hunnen van vroeger het hier druk hebben gehad!
.
.
Zo te zien wordt dit het Saturnus leslokaal.
.
.
Ik mediteer een tijdje lang op de tweede steen van rechts aan de overkant van de straat, terwijl emeen teruggaat naar de auto om iets (voor mij) op te halen. Als ik daar zit worden er allerlei beelden van weggetjes voor mijn geestesoog getoverd. De laatste eindigde met een zwart gat. Diezelfde dag nog zou ik alle weggetjes te zien krijgen, inclusief het weggetje met het zwarte gat. Toen ik die zag dacht ik, wow, die steen had helderziende gaven! Uiteraard is er een foto van gemaakt. En het was niet de volgende:
.
.
Het eerste hunebed wat we vervolgens te zien kregen was geen authentiek hunebed, maar een gereconstrueerd hunebed, met hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Het gros van de hunebedden ligt Oost-West, met de ingang vanuit het zuiden. Ook hier. Emeen ging daadwerkelijk dit donkere gat in, maar ik ben niet zo soepel meer dat ik zin heb om vrijwillig te bukken:-)
Hoe dan ook, voor ordinaire grafdoeleinden zou het toch bizar zijn dat hunebedden altijd Oost-West liggen met de ingang via het zuiden of niet soms? Zo nu en dan ligt er een hunebed andersom, Zuid-Noord dus, in dit hele Emslandgebied slechts twee stuks geloof ik.
.
.
.
Een eindje verderop ligt het Koningsgraf. Niemand weet waarom deze zo heet (lezen we op het bord), mogelijk omdat het een imposante steenhoop is. Emtwee is de eerste die het inspecteert.
.
.
gevolgd door emeen
.
.
die daarna eens even  diep in meditatie gaat, geen idee of ze de koning hier ontmoet heeft.
.
.
daarna gaan we even aan de wandel het bos in. Eventjes dan..
.
.
ik geloof wel dat dit paadje 1 was van de voorgetoverde paadjes, maar verder trok het op niks, zoals ze in Belgie zeggen, rechts zijn we al weer terug en zie ik opeens een enorme eikentak over het koningsgraf hangen.
.
.
en dan! Gaan we van Saturnus naar Pluto, we rijden een eindje verder om de Duivelskuil en naastgelegen hunebed te bezoeken.
Uiteraard valt dit onder Pluto, de workshop hier gaat over Pluto & Collectieve evolutie. Tomtom invoeren: Stavernerstrasse, Soegel en de eerste afslag links voor de kruising met de Berssenerstrase nemen maar ik geloof dat er wel een bordje naar toe stond.
.
.
Dit hunebed werd ongeveer twee jaar na de ontdekking van Pluto opgegraven! De duiveltjes in de kuil waren heel vriendelijk vonden we allebei. Emeen zag beelden van rode lachduiveltjes met van die hoorntjes, ik zag zoals gewoonlijk niets maar ervoer er geen angstaanjagende taferelen (die komen nog met de wandeling met het pad met het zwarte gat:-)
.
.
De noordknoop van Pluto ligt momenteel op 20.57 Kreeft, en de Zuidknoop op 20.57 Steenbok. Heel dichtbij de knopen van Saturnus dus! Geocentrische posities in mijn eigen horoscoop: Noordknoop  19.17 Kreeft, Zuidknoop 20.01 Steenbok.
 
Ans heeft ontdekt dat je toxiloges online kunt bestellen en wel bij deze Duitse apotheek:
http://www.schlossapo-ottweiler.de/ klik op weiterlesen en dan Toxiloges invullen bij Suchbegriff. En dat alles ooit dank zij Kueen's eigenaresse! Iedereen verkoudheidsvrij deze winter, na 3 dagen:-)  De link staat voortaan op de pagina leuke links bovenaan.
.
dit is een film over aarden en grond, letterlijk grond.
..
  
Make a Free Website with Yola.