AACHENER BOSSEN, donderdag 22-8-2013
.
Nadat we in Kelmis onze bestelling bij de Colruyt opgehaald hadden wilden we terug naar Moresnet-le Chapel om van daaruit de Aachener bossen te bereiken. Maar dat ging niet zo vlotjes, na 45 minuten omgereden te hebben vonden we het uiteindelijk.
we parkeren vlak voor de spoorwegovergang en zien opeens nog weer een of andere heilige verscholen tussen de bosjes.
en even verderop nog eentje
Ons doel was trouwens een of andere boskapel of zo, aangegeven op ons wandelkaartje. Maar in het begin ben ik al moe, dus ik neem het er even van, na die 45 minuten en de Colruyt. We moesten nog 2 km om bij die boskapel te komen en het was al laat in de middag...
Dan stappen we moedig het woud in.
We vinden nog twee hunebedstenen, die we even uitproberen, de ene gaf nauwelijks, de andere flink wat energie.
Een mooi verpakte lelijke plasticcu afvalton
Oh gelukkig, nog een bankje. En dan biecht ik het maar op aan M1: ik zie het helemaal niet zitten om nog 1,5 en dan nog 2 km terug te moeten, dat is totaal 3,5 km, het is al laat in de middag, ik heb er al twee wandelingen op zitten, we zijn niet eens voor het donker het woud weer uit op die manier:-) Bovendien krijg ik hier op de een of andere manier allemaal visioenen van soldaten die over deze weg marcheren.Dus keren we om en gaan een zijpaadje in naar links.
een paadje waar gymnastiekoefeningen uitgezet zijn....
deze zwaai-oefening doe ik nog eventjes. Rechts: kunst toch?
links een orchidee en rechts: volgens mij is dat dezelfde kunst.
het paadje kronkelt en is dan weer recht (he he...)
de hondjes waren bij de afslag weer terug ook even aan een bankje toe. Op dat stukje rechts moeten we opeens door een enorme zwem muggen heen die ons flink aanvallen.
En dan komen we vanzelf weer terug bij het beginpunt en de auto. We gaan naar huis, niet uit eten, want we gaan KOKEN, de restjes opmaken:-)
 
Heb ik net kiwi's gekocht nav de info van gisteren, moet ik er een banaan bij kopen.... ik probeer het eerst even met een appel...

info via A te Tsjechie:

Hoe kun je keihard fruit sneller laten rijpen?

Sander Becker − 30/07/07, 00:00

Geen zin om een week te wachten totdat die keiharde peer, kiwi of nectarine eetbaar is? Stop hem dan met een banaan in een zak, en binnen twee dagen is hij heerlijk zoet en sappig.

Het is een bekende tip uit grootmoeders keuken. En hij werkt echt. Rijpende bananen produceren namelijk veel etheen. Dit gas zet vruchten aan tot een versnelde rijping.

Althans, dat geldt voor vruchten die voor dit gas gevoelig zijn, preciseert dr. Olaf van Kooten, hoogleraar tuinbouwketens aan de Wageningen Universiteit. „Klein fruit, zoals aardbeien, frambozen en kersen, reageert nauwelijks op het gas. Het meeste grote fruit doet dat juist wel: appels, peren, nectarines, perziken, mango’s, avocado’s, bananen zelf natuurlijk, en ook tomaten en komkommers. Meloen is een twijfelgeval.”
..
  
Make a Free Website with Yola.