ABDIJ ROLDUC, op de grens van Kerkrade en Herzogenrath, vrijdag 23-8-2013
.

Dit werd onze laatste wandeling in Limburg, onderweg naar Herzogenrath om nog even flink wat biospul in te slaan bij de Aldi Sued aldaar.  Naast al het bovenstaande kun je ook kantoorruimte huren in deze Abdij, een psychologenpraktijk is er al gevestigd. Huur: 200 euro pm, koopje!
Uiteraard wilden we eerst de kerk in. Geweldige meditatieplekken zijn dat namelijk.
dat 140 km lange hertoglimburgpad is iets voor een volgend leven of zo...
Na enig omlopen en wat proberen konden we dan de kerk ingaan.
Alwaar we eventjes (niet lang, er was te veel gestommel in de gangen) met de hondjes mediteerden.
De kloostertuin was verboden toegang dus gingen we het omringende openbare wandelpad maar eens verkennen.
Het bestond uit minstens drie achter elkaar gelegen grote vijvers of plassen of zo.
Nou moet je niet denken dat we van de bankjes hierboven gebruik maakten, het was namelijk wederom smoorheet, en deze stonden te veel in de zon. Ik fotografeerde ze omdat er twee naast elkaar stonden en ik in feite op werkbezoek was, om te kijken of dit een goede wandeling zou kunnen zijn ter afsluiting van een volgende Limburgworkshop.

Maar de route is volledig afgekeurd, eendjes en paadjes, het zal wel, de energie hier beviel me niet, trouwens M1 ook niet.

hoe mooi het wellicht ook lijkt op de foto's.
Het was er gewoon een beetje truttig zeg maar:-)
boompje hier, molensteentje daar..
Na Herzogenrath reden we weer naar huis. Onderweg nog even een leuk plekje gevonden om te picknicken en toen in de warmte de auto weer in. Pruttel kreeg er een aanval van, toen we eventjes bij  Deventer in de file zaten. Maar voor de rest kijken we zeer tevreden terug op een geweldig midweekje!

En over truttig gesproken: ik moet toch eens meer truttige planten aanschaffen want sommigen hebben geweldig luchtzuiverende eigenschappen, zoals een kalanchoe of azalea, terwijl er eentje in de slaapkamer voor de broodnodige zuurstof kan zorgen, een video die wel op de website van een bepaalde bloemenwinkel in Gorssel geplaatst kan worden:
 
Aangeschaft...
..
  
Make a Free Website with Yola.