AALSVOORT zaterdag 10 juli  70 min. Route kaartje van wandeling 283 Het Totemdier juni 2010. Het regende dat het goot toen, maar nu niet

Gewapend met "100 geneeskruiden"van Mellie was het plan een kruidenrijke route te doen vandaag.  Nieuw was dat de route klaarblijkelijk een ijsvoorziening had gekregen, althans, volgens dit bord, want in werkelijkheid ben ik het niet tegengekomen.

Waar vroeger nog wel eens flink wat zeepkruid voorkwam, was nu met een gemaaide berm nog maar 1 plantje aanwezig, dat ik uiteraard heb laten staan.

De begineik op dat pad, mijn favoriete aldaar, vroeg ik om wat leuks, en eigenlijk is dat wel gelukt want het werd een heel fijne wandeling.

Even verderop kom ik veel meer zeepkruid tegen, dit is wat Mellie er nog over zegt, buiten dat wat ik al schreef op de zeepsop zeepkruid Venus/Neptunus pagina

Als men van de wortel een aftreksel maakt en dat drinkt, ontstaat in de darm een zeepsopje, dat het oppervlak van de spijsverteringssappen enorm vergroot. Bijgevolg bevordert het de verteringsprocessen. Gebruiken als je een te droge darm hebt. (Hoe weet je zoiets, vraagt een mens zich dan af). Deze thee laxeert zachtjes en drijft ook urine, zweet en slijm uit. Het kruid kan ook op dezelfde manier als de wortel gebruikt worden.

Gekneusde verse bladeren kunnen op alle soorten wonden. Men gebruikte het vroeger zelfs tegen de pest en de pokken.

Ha, weer wat voor de olie

bankje 1 komt na 20 minuten, ik blijf er niet lang, want het staat in de zon

dit was de oogst tot dusverre

hier had ik eigenlijk het ijs verwacht, maar er waren alleen eieren, die ik niet nodig had deze keer

na 10 minuten komt bankje 2, lekker in de schaduw alwaar ik

probeer een roofvogel in de verte te fotograferen, maar alleen de zwaluwen op de voorgrond staan er op. Overigens vlogen ze erg laag, tot 1 meter boven de grond, ik wist niet meer wat het betekende, als zwaluwen laag vliegen of dat mooi weer of juist niet betekent. Maar aangezien we nu al weer een dag verder zijn, kunnen we hierbij vast stellen dat laagvliegende zwaluwen prachtig weer geeft, de volgende dag.

ik loop door de natuurlijke poort gevormd door twee bomen om weer in het `buitengebied` te komen. 

koei had jeuk. De andere koeienfoto heb ik maar meteen op de koeienpagina gepleurd.

Nou zeg, ik moest wachten...

Vlak naast de spoorlijn werd er iets aangelegd

Op de wandelroute iets verderop lagen pijpen, en ik hoorde en zag trouwens, dat er water vervoerd werd want hier sijpelde het er uit. Ze waren dus bezig water om te leiden om de een of andere reden.

Deze boom met een sloot erachter en de waterpijpen ervoor heeft zelf een watervoorraad aangelegd, of in ieder geval een waterzak gecreeerd.

Bij bankje 3 kun je zien dat het water over de weg geleid wordt. 

Inmiddels was mijn oogst iets uitgebreid met meer kamille en 1 stengel wilgeroosje. Raar maar waar, in `100 geneeskruiden` schrijft Mellie niet over kamille noch over wilgenroosje.  Dus het blijft vandaag even bij de zeepkruidaanvulling. 

terug naar de indexpagina    -  volgende wandeling

Make a Free Website with Yola.