DE EERSTE MAISWANDELING VAN HET JAAR, 11 juli 2011


Onderweg naar het meditatiebankje viel me op dat er al weer flink wat planten op half zeven hingen, hierboven het springkruid, aan de ene kant van de sloot tenminste. Thuisgekomen heb ik mijn nieuw aangeplante rhodo''s in het vuurpotjes-bosje maar eens even gecheckt en die hingen er al net zo bij. De volgende dag waren ze gelukkig weer goed opgeknapt van het bijgieten.

En jawel, ik kon tussen de mais staan en deed dat meteen omdat ik er goede herinneringen aan over heb gehouden. De allereerste keer dat ik de energie van mais probeerde te voelen greep de energie aan in de solar plexus, buikgebied dus, maar vandaag bracht het meteen de hartchakra energie aan de gang. Hoe zou dat komen, mogelijk omdat ik een relatie met mais heb gelegd omdat ik al lang overtuigd ben van de vriendelijkheid en zelfs Jupiter kracht van zijn uitstraling? Geen idee, maar ik liet het me uiteraard welgevallen:-)

Nu stond ""all purpose-Eik"" tegenover het maisveld, en die had al eerder laten weten dat hij op 100 meter afstand al energie kon uitzenden, dus het kan ook maar zo zijn dat Eik de hartchakra-energie bewerkstelligde in het maisveld (dacht ik nog toen ik er stond).  En alhoewel de meeste foto''s een vette vinger vlek of zo op de lens hebben (waar ik telkens over heen geschreven heb), is hier duidelijk de helft van een orb zichtbaar, de zon komt echt niet van die kant. De eerste keer dat ik een orb bij deze Eik gefotografeerd heb! Ik heb hem zowel op de heen-als op de terugweg gevraagd iets te doen aan mijn bloedsuikerspiegel want die is wederom te hoog nu ik weer in NL ben ((of dat er wat mee te maken heeft, ik zou het niet weten), maar hij raadde me aan geen room meer in de koffie te doen. Aldus drink ik nu mijn koffie zwart!

Mieren zijn ""stralingszoekers"" maar als ik al bovenop de mierenhoop zou zijn gaan staan om de straling te voelen, dan zou ik op honderden ijverige miertjes hebben getrapt, die op de foto natuurlijk niet te zien zijn.

Alweer vlak bij huis kom ik twee verdwaalde keien tegen onder een rhododendron. Geen gezicht, het hoort hier niet.

Kijk, hier passen ze veel beter:-) 

Rechts in die kruidenbak staat overheerlijke citroenmelisse waarvan de topblaadjes regelmatig hun weg vinden naar mijn kruidenthee. In """100  geneeskruiden"" schrijft Mellie nog: ""Citroenmelisse is een toverkruid, dat gebruikt wordt door heksen en kruidenvrouwen""  Ik heb het onder Jupiter in Kreeft laten vallen op de kruidenpagina''s maar Mellie laat het onder Venus vallen. ""Als echt Venus-kruid maakt het de mens zacht va gemoed, zodat hij boven alle vijanden en voor ieder aangenaam zal zijn"" Een beroemd occultist uit de 18e eeuw, Cagliostro, gebruikte voor zijn verjongingskuur (een groots opgezette reinigingskuur) vijf kruiden, te weten: citroenmelisse, ruit, salie, valeriaan en ijzerhard.

Samen met rode klaver is citroenmelisse een van de bruikbaarste kruiden om een uitgeput gestel weer op gang te krijgen, door haar ontkrampende en opwekkende, verwarmende werking. 

Maar dan de kruiden uit het Amazone-woud:

Make a Free Website with Yola.