ALMEN (Binnenweg), WOENSDAG 31 JULI 2013
De bloemist te Gorssel waar ik als Pinetree Company vertegenwoordigster eens even langs ging om te zien wat men van onze dennenappels vond voor de kerstdecoraties raadde ons de route hierboven aan, waarbij ik behoorlijk wat moeite had om de route op google terug te vinden, bankje 2 is trouwens niet goed geplaatst, voor de pietlutten onder ons, die tekst moet 1 kruising verderop:-)
We parkeerden bij de ingang van een wandelpad,vrijwel het eerste wandelpad links op de Binnenweg in Almen, komend vanuit Eefde.
Gelukkig was er al gauw een bankje want mijn spieren waren nog in slaapstand en moesten even bijkomen van de eerste honderd meter of zo:-)
dan gaan we de bocht om naar het dennenbosje hierboven en komen op een heel verrassend mooi pad, waar we allebei wel natte voeten kregen trouwens van het nogal hoge gras
we vinden er de eerste echt lekkere bramen van het jaar en er staat ook wolfspoot (ik zie steeds meer wolfspoot tegenwoordig nu ik weet hoe het er uit ziet, maar nooit echt in grote getale, een paar verdwaalde plantjes hier en daar)
er stond ook verse peper voor de soep, ik plukte er wat van en dacht toen, tja , dan moet ik wel soep maken... hetgeen ik dus niet heb gedaan en waar de peperblaadjes gebleven zijn weet ik ook niet..
mooi pad toch? Het werd wel steeds meer onbegaanbaar.
en eindigt op een autoweg waarvandaan je door alle begroeiing nooit kunt zien dat er een pad is
oh, dit is bankje 2, dan staat het toch goed op het kaartje. De oogst vandaag was bijzonder, ik had namelijk uit dat mooie pad zowel een valeriaanwortel als een klitwortel te pakken, die nu gewassen, in kleine stukjes gesneden, liggen te drogen. Het was de allereerste keer in mijn hele leven dat ik deze wortels te pakken heb, de valeriaanwortel mag je niet langdurig gebruiken maar als je de zenuwen hebt kan het goed kalmeren, overigens kun je ook van de stengel een kalmerende thee trekken (die ook helpt tegen hartritme stoornissen, met andere woorden, een plant is die negatieve Uranus effecten teniet doet en zelf zo lekker ruikt, dat de plant zelf wel onder Neptunus moet vallen.
we lopen maar eens door, en alhoewel op asfalt was het hier toch heel mooi
een apart hek met een zware steen eronder, en dan vinden we bankje 3. Dat zo laag zat dat het een goede meditatieplek leek.
maar alvorens te mediteren stelde M1 voor eerst de Energization Exercises van Yogananda te doen, en dat alles op een kruispunt van 5 wegen. We werden dan ook een keer of 5 gestoord door naderend onheil, oftewel twee keer de auto van de post, 1 keer een echte auto, en 2 keer een auto die op tijd afsloeg:-)  Per slot hoeft de wereld niet te zien dat we midden op straat oefeningen doen:-)
dan lopen we maar eens verder
en komen wonderbaarlijk genoeg toch weer uit bij waar de auto geparkeerd stond.
.
.
Make a Free Website with Yola.