ANASTASIAWALK, het Enzerinck, Vorden, dinsdag 18 september 2012

Het was nog zomer, officieel dan. S te D had een Anastasiawandeling bedacht en ik krijg een envelop met 7 stappen, 7 doe-dingen tijdens deze wandeling. Daarover gaat een volgend hoofdstuk in het sterrensjamaanboek, de link volgt onderaan.

hier sta ik tegen een Reuzebeuk aan die al op 50 meter afstand zijn energie doorgaf, heel bijzonder,  bij de eerste foto kijk ik omhoog

S te D leest voor uit eigen werk bij dezelfde reuzenbeuk

Als we het pad van de verstilling inwandelen vraag ik S wat ze voelt. Ze neemt de stilte die hier heerst wel degelijk waar

 Aan het eind komen we bij een beuk waar ik al jodelend en galmend tegen aan sta, daarover ook meer in """het Boek""" :-)

ik galm naar de beuk aan de overkant en verbeeld me dat die een relatie heeft met de beuk waar ik tegen aan sta

er lagen hier heel mooi gedrapeerde takken bij deze beuk, bijna een soort boscirkel, een halve dan

S was al een poosje op zoek naar een boom waarin ze kon klimmen, die blijken knap zeldzaam te zijn; als we er een vinden verwacht ik minstens en klimpartij, maar nee hoor:-)

helaas pindakaas, we komen op een stuk waar nu hard gewerkt wordt aan de boswerkzaamheden, maar ik pik er nog wel een grappig stuk hout op met een tak die er uit steekt. Inmiddels is het hout overigens het vuurtje ingegaan tijdens de workshop die eind van deze week zou volgen.

 aan de overkant van de zandweg waar we op uit komen duiken we het bos in, om even later op een andere zandweg uit te komen.

tegenover deze bobbelboom hebben we zaad gestrooid van koningskaars!hier loop ik met het stuk hout op mijn hoofd. Je vraagt je wellicht af waarom maar dat was een van de uit te voeren opdrachten, nergens in het Anastasiaboek te vinden volgens mij:-) 

hier loop ik met het stuk hout op mijn hoofd. Je vraagt je wellicht af waarom maar dat was een van de uit te voeren opdrachten, nergens in het Anastasiaboek te vinden volgens mij:-)  we komen op een paadje achter landgoed t Enzerinck uit

we komen op een paadje achter landgoed t Enzerinck uit

alwaar een Amerikaanse Eik er aan moet geloven, hij krijgt een opdracht, hij mag voor wereldboom spelen. Gek genoeg vond hij dat helemaal prima... Wat een wereldboom precies doet weet ik ook niet maar ik stel me erbij voor dat zo''n boom de lasten van de hele wereld draagt (en dat is nogal wat:-)

t Enzerinck

dit is wel weer een beel bijzondere vorm op deze pieterspadboom

de afdeling dieren van deze wandeling

en tot slot, de eind-eik die ook begin eik was en die we bedanken voor een prachtige en interessante wandeling.  Terug op de parkeerplaats, foto rechts, begint het ietwat te druppen. Alle details van de Anastasiawandeling en hoe zo iets in zijn wandelwerk gaat,  vind je in dit hoofdstuk van het sterrensjamaanboek, je kunt daarna als je zin hebt, terugkeren naar deze pagina, want er staat hieronder een film van Gurdjieff die 5 kwartier duurt.

Gurdjieff, meetings with remarkable men. Een prachtige romantische film over de jaren dat Gurdjieff in het Oosten zocht naar wijsheid, de film is niet al te diepzinnig overigens, en als je niets van Gurdjieff weet wellicht zelfs moeilijk te volgen (alles engelstalig, een film van meer dan een uur, ik heb er van genoten:-) Een Russische mysticus dus.
Ingestuurd door A te r: Nog een vlierbesmogelijkheid: Vlierbeschutney.  Ris de bessen van ca. 10 schermen. Doe in de pan: de vlierbessen, 3 geschilde en in stukjes gesneden appels, wat water, wat appelazijn of rode wijn, 2 tot 4eetlepels honing, stevia, rode peper. Kook dit prutje een uur en doe het in schoongemaakte potjes. Ik heb helaas geen goed afgepaste hoeveelheden omdat ik maar wat aanklooi, op gevoel, en het is nog nooit fout gegaan.:)

.


.

Make a Free Website with Yola.